Sharon denkt om de pondjes: ,,Laag in calorieën, vol van smaak”

Sharon de Miranda, TV kok voor DenD. Foto Johannes Dalhuijsen

Om alle extra kerstkilo’s te lijf te gaan, is een van de dingen die je eenvoudig toe kunt passen: het verlagen van de inname van calorieën. Keukenprinses Sharon de Miranda weet als geen ander hoe je lekker kunt eten zonder aan te komen. ,,Met een salade van radijsjes met gebakken paneer en gegrilde kipfilet kun je onbekommerd lekker eten zonder dat je een caloriebom tot je neemt!”

Radijsjes salade met veel verse kruiden en gebakken paneer

225 gr. paneer (grillkaas)

1 bosje lange ui

1 bosje bladpeterselie

1 bosje munt

1 bosje dille

1 bosje koriander

500 gr. radijsjes

2 theel. mosterd

1 limoen

4 eetl. olijfolie

Peper en zout

Tip: maak de salade af met granaatappel, pecannoten en avocado.

Bereidingswijze voor 4 personen:

Verwijder het loof van de radijsjes, was de ze goed en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Maak de dressing: meng de mosterd met het sap van de limoen en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe.

Snijd de ui in dunne ringen, hak de peterselie en snijd de koriander, de dille en de munt fijn. Meng de kruiden en radijsjes goed door de dressing en breng het op smaak met wat peper en zout.

Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Snijd in de tussentijd de paneer in blokjes van ca. 2 cm. Bak de paneer in de koekenpan goudbruin en breng op smaak met peper en zout. Maak het evt. af met granaatappelpitjes, in plakjes gesneden avocado en pecannoten.

 

Zoete aardappel patatjes met gegrilde kipfilet en komkommer raita

Ingrediënten:

8 zoete aardappels

400 gr. kipfilets

250 gr. Griekse volle yoghurt

10 blaadjes munt

¼ komkommer

1 citroen

1 teentje knoflook

Snufje komijnpoeder

Peper en zout

 

Bereiding voor 4 personen:

Verwarm de oven voor op 220 gr. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in frietjes en laat de zoete aardappel 40 min. in warm water met weken om een deel van het zetmeel eruit te halen.

Giet de frietjes af en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier, doe ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooien met zout. Besprenkel met de olie en schep om, zodat alles gelijkmatig is verdeeld. Bak de zoete aardappel frietjes in 35 min. gaar. Schep elke 10 min. om.

Verwijder de zaadlijst uit de komkommer, laat het even uitlekken en giet het vocht van de komkommer af. Snijd de muntblaadjes zo fijn mogelijk en roer deze samen met de komkommer door de yoghurt. Doe er een snufje komijnpoeder en wat peper en zout naar smaak.

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en gril 6 min. aan 1 kant. Keer ze om en gril deze kant ook 6 min.