Sharon denkt om de pondjes: ,,We eten licht om niet aan te komen”

|||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

,,Als de feestmaand achter de rug is, wordt het weer tijd om te denken aan ons gewicht”, zegt Ditjes & Datjes-tv kok Sharon de Miranda. ,,Daarom heb ik voor het begin van dit nieuwe jaar twee gerechten gemaakt die vrij licht zijn maar o, zo lekker. Ideaal om er voor de zorgen dat er niet nog meer pondjes bij komen. De krokant gebakken tofu is top in combinatie met de zachte avocado en de bijbehorende tomatensoep is zo klaar! De couscous met het bladerdeeghapje en de gegrilde groenten is nog steeds een feest om te eten en om te maken. Dit recept is sowieso voor iedereen die nog aan het nafeesten is.”


Pittige tomatensoep en een gemengde salade met krokant gebakken tofu 

Het boodschappenlijstje voor de soep: 

2 rode uien 

2 Spaanse pepers 

2 teentjes knoflook 

olijfolie 

2 groente bouillonblokjes 

6 dl. water 

1 gele paprika 

bosje verse basilicum 

200 gr. crème fraîche 

Bereiding voor 4 personen van de soep: 

Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uien en knoflook. Snijd intussen de tomaten in partjes en de paprika in reepjes. Bak deze 5 min. mee op middelhoog vuur. Voeg het water eraan toe samen met de Spaanse pepers zonder zaadlijst en kook dit 10 min op een laag pitje. Vervolgens pureer je de soep met de staafmixer tot een egale massa. Als laatst roer je de crème fraiche eraan toe en wat gesneden basilicum. 

Het boodschappenlijstje voor de tofu:  

200 gr. gemengde sla 

olijfolie 

1 citroen 

1 avocado 

1 rode ui 

bosje platte peterselie  

250 gr. tofu 

3 eieren 

bloem 

peper/zout 

knoflook poeder 

olie 

Bereiding van de tofu:

Laat de tofu uitlekken en dep deze met keukenpapier droog. Snijd de tofu in blokjes van ong. 2 cm. Klop de eieren los met peper, zout en knoflookpoeder. Haal de tofu door de opgeklopte eieren en daarna door de bloem.  

Verhit een flinke hoeveel olie naar keuze in een hapjes van en bak de tofu goudbruin (ong. 3 min. per kant).  

Breng de gemengde sla op smaak met wat olijfolie het sap van de citroen, peper en zout. Snijd de avocado en de rode ui in plakjes. Als de tofu klaar is, mengt u alles door elkaar en garneert u het met blaadjes platte peterselie. 


Couscous met gegrilde groenten en een geitenkaasbladerdeeghapje 

Het boodschappenlijstje: 

300 gr. couscous 

1 eetl. pesto 

olijfolie 

1 aubergine 

1 courgette 

½ citroen 

2 paprika’s 

2 rode uien 

200 gr. geitenkaas 

1 ei 

8 plakjes bladerdeeg 

100 gr. cashewnoten 

1 eetl. sesamzaad 

 

Bereiding voor 4 personen: 

Verwarm de oven voor op 200 gr. Snijd de vellen bladerdeeg 2 keer doormidden zodat u er 4 stukken uithaalt.  

Leg de vellen bladerdeeg op een ovenschaal en plaats in het midden wat geitenkaas met daarop 1 cashewnootje. Vouw het dicht door de hoeken naar binnen te vouwen.  

Tik het eitje los en smeer het eitje met een kwast over de bladerdeegpakketjes heen. Tot slot strooit u er wat sesamzaad over en bakt u de hapjes 20 min. af in de voorverwarmde oven. 

Bereid de couscous volgens de verpakking gaar. Maak het vervolgens los met een vork en voeg er 1 eetl. pesto aan toe, het sap van een ½ citroen en wat peper en zout naar smaak. 

Snijd de courgette, aubergine, paprika’s en de ui in plakjes.  Verhit een grillpan goed heet en grill de groenten hierin gaar. Bij het serveren, verdeelt u de overige cashewnoten over het gerecht. 

Tags

KOKEN MET SHARONSHARON DE MIRANDA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck