Sharon houdt het eenvoudig:  ,,Licht eten op warme dagen” 

De tijd dat we zo min mogelijk achter het gasfornuis willen staan, is weer aangebroken en onze tv-kok Sharon de Miranda snapt dat als geen ander. ,,We houden het eenvoudig, maar lekker op ’s zomerse dagen. Ook denken we met de komkommersoep met tomaatjes een beetje om de calorieën. Wat van dit gerecht ook heel fijn is, is dat je ervoor kunt kiezen om de soep ook koud op te dienen. Heerlijk op hete dagen om mee af te koelen!”  

Havermoutomelet (12 punten)  

Het boodschappenlijstje: 

250 gr. havermoutvlokken  

500 gr. kwark 

1 gele paprika 

1 ui 

theel. gedroogde oregano  

100 gr. maiskorrels  

Scheutje melk 

200 gr. geraspte kaas 

Peper/zout 

Bakblik doorsnee 26 cm.  

Bereiding voor 4 personen:  

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de havermoutvlokken door de kwark en laat deze staan zodat de vlokken worden opgenomen door de kwark. Ondertussen snipper je het uitje en snij je de paprika in blokjes. Klop het eitje los er roer dit door de havermoutvlokken die in de tussen tijd zijn geweld in de kwark tot een mooi stevig beslag.  

Meng de paprika, de maiskorrels, het uitje, de oregano en de helft van de geraspte kaas door het beslag. Voeg er eventueel een scheutje melk bij zodat je het makkelijker kunt mengen. Vet een bakblik (doorsnee 26 cm) in met wat olie en schenk het beslag in het bakblik.  

Strooi de overige kaas erover uit en bak de havermoutomelet 25 min. af in de voor verwarmde oven. Dan wordt hij bruin en krokant van buiten en binnen lekker smeuïg! 


Komkommersoep met gevulde tomaatjes 

Het boodschappenlijstje: 

2 komkommers  

1 avocado  

eetl. olijfolie  

2 teentjes knoflook   

1 ui  

2 stengels bleekselderij  

2 citroenen 

 

100 ml. groentebouillon  

100 ml. magere yoghurt 

4 grote tomaten  

Bosje basilicum 

500 gr. buffelmozzarella  

 

Bereiding voor 4 personen: 

 

Was de komkommers goed en snijze in stukjes

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het 

vruchtvlees klein. Snipper het uitje, hak de knoflook en schil en snijd de bleekselderij stengels in plakjes.  

Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en het uitje. Voeg de bleekselderij en twee derde van de komkommerblokjes, de avocado, sap van een citroen, de bouillon en de yoghurt toe.  

Verwarm de soep zonder te koken! Pureer met de staafmixer de soep egaal. Je kunt deze soep zowel warm als koud serveren. Verdeel de rest van de komkommer bij het uitserveren.  

Bereiding gevulde tomaatjes: 

Verwijder het kroontje van de tomaten, snijd er een hoedje af en hol ze uit met een lepel. Laat de tomaten uitdruipen op een schone doek of keukenpapier. Leg ze op de borden. Kruid de binnenkant met peper uit de molen.  

Snijd de mozzarella in kleine stukjes en breng het op smaak met de verse basilicum een beetje zout en het sap van een halve citroen. Vul de uitgeholde tomaten met de mozzarella. Maak de tomaatjes af met wat leuke garnering zoals eetbare bloemen.