Shocking eetdagboek van Peter Gillis: ‘Ik at per dag 16 worstenbroodjes’

Peter Gillis een worstenbroodjes per meter
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Peter Gillis werd in maart afgevoerd per ambulance omdat hij onwel werd tijdens de opnames van zijn realityserie Massa is Kassa. Een wake-upcall, zo noemt hij het achteraf. Een kijkje in zijn eetdagboek vertelt waarom, want hij at wel 16 worstenbroodjes per dag.

Peter werd eind maart met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat was flink schrikken, want de realityster had nog maar een hartslag van 30.

Uitslag hersenscan

In het ziekenhuis dachten ze aan een hersenbloeding, tia of beroerte. ,,Maar de hersenscan was goed”, zei Peter toen in het ED. ,,Het bleek dat mijn suiker te hoog was. Ik krijg nog meer onderzoeken en voel me nog steeds niet goed.”

De artsen maakten hersenfilmpjes en een hersenscan. Gisteren kreeg Gillis eindelijk het verlossende woord. ,,Het was allemaal goed”, zegt hij in gesprek met Shownieuws. Nicol, die dacht dat Peter het niet ging redden toen hij onwel werd, zat de hele dag in spanning. ,,Ik was er al de hele dag vervelend van. Maar gelukkig is alles goed en kan ik ook weer rustig ademen.”

6400 calorieën aan worstenbroodjes per dag

Eind goed, al goed. Maar dat betekent wel dat Peter iets moet veranderen aan zijn eetgewoontes. Volgens Nicol moet het afgelopen zijn met alle worstenbroodjes die hij naar binnen werkt. ,,Ik at er ooit 16 per dag en dat zijn al 400 calorieën”, bekent Peter, wat betekent dat hij alleen al met worstenbroodjes 6400 calorieën binnenkreeg.

Eetdagboek

En dat was natuurlijk niet het enige wat hij at. In een eerdere aflevering van Massa is Kassa kwam al naar boven dat Peter naast zijn geliefde snack, ook nog een hoop andere dingen eet. ,,Drie glazen ranja, een yoghurt met steviasuiker, drie cappuccino’s, twee cola zero, salade met kip, anderhalve yoghurt met cornflakes, cappuccino, twee ranja, cola zero, yoghurt met cornflakes, twee boterhammen met kalfsragout, vanillevla, ranja, cola zero en zalmteriyaki met groente en sla”, somde Nicol op.

Peter gaf toe dat hij houdt van grote hoeveelheden. Dat werd duidelijk toen er gekeken werd naar een andere dag, toen Peter ook aan de alcoholische dranken ging. ,,Zes flessen cava, twee bier, limoncello, vier flessen rode wijn, uiensoep, mosselen en een halve zalm en een uitsmijter met alles”, las Nicol vervolgens voor.

Terug naar de afslankcoach

Hoewel Peter toen al schrok van wat hij allemaal at en dronk, heeft de ziekenhuisopname hem flink wakker geschud. ,,Dit is een wake-up call, ik moet nu echt iets aan mijn gewicht gaan doen”, zei hij in het ED. Inmiddels heeft hij besloten weer naar zijn afslankcoach te gaan.

Tags

GILLISMASSA IS KASSANICOLNICOL KREMERSPETER GILLIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck