Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Lijden Harry en Meghan aan stoornis? 

Zijn Harry en Meghan ziek?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Wie is het geweeklaag van prins Harry en Meghan inmiddels niet spuugzat? In de VS zouden ze een ‘normaal’ leven gaan leiden. Het tegendeel is waar. De vraag is: lijden de Hertog en Hertogin van Sussex soms aan een theatrale persoonlijkheidsstoornis?

Ik vond Harry altijd de sympathiekste figuur aan het Britse hof. Harry was een prins, maar ook heel gewoon. Harry was zeventien toen hij werd betrapt met een joint en sterke drank. Hij bezocht nachtclubs, ging tijdens een potje ‘stripbiljart’ in Las Vegas uit de kleren, ruziede met paparazzi en haalde de voorpagina’s toen hij uitgedost als nazi naar een feestje ging. 

‘Op mijn reet’
Maar Harry was ook de stoere prins die uitgezonden wilde worden naar Irak. ,,Het kan niet zo zijn dat ik mezelf door de militaire academie heen worstel en dan thuis op mijn reet ga zitten terwijl mijn kameraden vechten voor hun vaderland”, riep hij verontwaardigd. Hij mocht niet naar Irak, maar hij werd wel tot twee keer toe uitgezonden naar Afghanistan. 

Publiekslievelingen
Na zijn militaire carrière was prins Harry initiatiefnemer van de Invictus Games, het sportevenement voor militairen die tijdens missies lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt. Toen de gescheiden Meghan Markle in zijn leven kwam, was dat het begin van een nieuw hoofdstuk. In rap tempo werden Harry en zijn Amerikaanse vrouw publiekslievelingen. 

Eigen leven
De favorietenrol was Harry en Meghan op het lijf geschreven, en ze genoten er volop van. Maar aan het stijve Britse hof leidde die populariteit tot jaloezie. Naar verluidt bij William en Catherine en bij Charles en Camilla. Prompt kantelde het beeld in de media. Harry en Meghan denken dat ze door het paleis werden zwartgemaakt. Dat wil ik geloven. 

Fatale ongeluk
Ze besloten naar de VS te verhuizen. Maar ze kozen niet voor rust. Ze doen er juist alles aan om publiciteit te genereren. Ze wentelen zich in een zelfgecreëerde slachtofferrol waarin ze worden gepest, gediscrimineerd en lastiggevallen door de media. Voorlopig dieptepunt is de achtervolging door paparazzi in New York, waarbij het stel hint op Diana’s fatale ongeluk.

Kwetsend 
Dat hun taxichauffeur de gebeurtenissen bagatelliseert en dat burgemeester Eric Adams van New York ook zijn twijfels uitsprak, ervaart het stel als kwetsend en ongepast. Zelf vraag ik me vooral af wáárom Harry en Meghan voortdurend de aandacht zoeken. Ze kunnen ook een rustig leven vol luxe leiden. Op website psyq.nl vond ik wellicht het antwoord.

Stoornis
Psyq.nl schrijft: ‘Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis houden van veel aandacht. Ze hebben de neiging om hun gevoelens flink aan te dikken en deze op een dramatische manier te brengen. Als ze niet in het middelpunt van de aandacht staan is de teleurstelling groot.’ 

Bij mij viel het muntje. Ik vrees dat Harry en Meghan nog lang niet uitgeklaagd zijn.

Tags

CAMILLAKONING CHARLESMATTHIEU SLEEMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck