Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ‘Songfestivalpaus Cornald Maas moet weg!’

Kost totale mislukking inzending Mia en Dion Cornald de kop?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Mia Nicolai en Dion Cooper worden verguisd. Hun prille carrière lijkt nu al voorgoed verpest. Songfestivalpaus Cornald Maas zou daar consequenties aan moeten verbinden!

Twee muzikale dromen zijn uiteengespat! Na twee liveoptredens, waarin ze geen toonhoogte wisten te houden, worden Mia Nicolai en Dion Cooper met de grond gelijk gemaakt. Heel Nederland heeft een mening. En hoe sneu ook, die liegt er niet om!

Voor de leeuwen
Jonge artiesten dromen dat het muziekfestival een opstapje is naar een grootste, internationale carrière, maar het tegendeel kan ook waar zijn. De onervaren Mia en Dion hebben zichzelf gretig voor de leeuwen laten gooien en betalen daar nu een hoge prijs voor.

Maar hoe zit het met al die deskundigen? Mag bijvoorbeeld Songfestivalpaus Cornald Maas ongestraft met deze blamage wegkomen? Maas, lid van de selectiecommissie, had eerder opgemerkt dat er vierhonderd sollicitanten waren geweest, onder wie bekende artiesten.

Het grote niets
Was Maas destijds dan werkelijk zo onder de indruk van Mia en Dion? Of durfde hij geen nee te zeggen tegen oud-Songfestivalwinnaar Duncan Laurence, de schrijver van Burning Daylight, die vanuit het grote niets met Mia en Dion was komen aanzetten?

De 60-jarige Maas liet destijds weten: ,,Deze song vonden wij het beste. Het is een betekenisvolle song, heel onderscheidend, kansrijk en vrij uniek.” Onderscheidend en uniek is de act zeker, want zelden klonk een nummer zó vals! Kansrijk lijken Dion en Mia zeker niet.

Op de blaren
Inmiddels zou Cornald Maas woedend zijn omdat Shownieuws hem thuis om een reactie wilde vragen op het laatste optreden van Dion en Mia tijdens AFAS Live. AVROTROS dreigde hierop zelfs om het showprogramma te weren van het Songfestival. Stress? Paniek?

Als Nederland concludeert dat Mia en Dion niet kunnen zingen, dan moeten we ook concluderen dat Cornald Maas (en de rest van de selectiecommissie) niet deskundig is en dus moet vertrekken. Het is niet eerlijk als alleen Mia en Dion op de blaren moeten zitten.

Lees ook: SLEE PRIVÉ: UUR VAN DE WAARHEID VOOR MIA EN DION!

Tags

CORNALD MAASDION COOPERMATTHIEU SLEEMIA NICOLAISONGFESTIVAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie