Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Zó verwerkt Willeke Alberti verdriet om zieke dochter!

Matthieu vindt iets van Willeke
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Daniëlle van ’t Schip gaat moedig om met haar ziekte. Ze heeft uitgezaaide darmkanker en spreekt daar in interviews openhartig over. Maar ook de wijze waarop moeder Willeke Alberti zich door deze zenuwslopende tijd heenslaat, is bewonderenswaardig.

,,Er kan me niets ergers overkomen dan dat het niet goed gaat met mijn kinderen, ze zijn alles voor mij”, vertelde Willeke Alberti (78). Dat dochter Daniëlle ernstig ziek is werpt vanzelfsprekend een enorme schaduw over Willeke’s oude dag.  In een interview met ‘Nouveau’ vertelde ze eerder ze dat ze dertien kilo was afgevallen door alle stress.

Zachte kracht
Daniëlle (55) is bestraald, heeft meerdere chemo’s gehad en blijft bewonderenswaardig optimistisch: ,,Wonderen bestaan. Daar wil ik in blijven geloven, dat is de manier om dit vol te houden. Ik focus ik me op leven met liefde. De liefde van mij voor het leven en andersom. De troost en zachte kracht die dat geeft, helpt ontzettend”, zo vertelde Daniëlle eerder.

Hartenwens
Zoals voor alle ouders van wie een kind ernstig ziek is, is Daniëlles ziekte ook een beproeving voor moeder Willeke en vader Joop Oonk (80). Willeke gaat daar op een heel bijzondere manier (en plek) mee om: op het podium. Zo vervulde ze afgelopen week de hartenwens van bewoners van verpleeghuis  Sonnevanck in Harderwijk met een optreden.

Die traan
Voor tweehonderd enthousiaste bewoners en verzorgers bracht ze een aantal van haar grote hits ten gehore, waaronder Ome Jan. Na afloop liet Willeke weten: ,,Die lach, die traan, die zijn niet te verwoorden. Die verbinding, die emotie, dat is waarom ik dit met overgave doe.’’ Ook trad Willeke deze week met veel succes op in Wijkcentrum de Schelf in Almelo.

Inktzwart
Met haar songs en optredens maakt Willeke al decennialang veel mensen blij. Maar in deze inktzwarte periode is het voor haarzelf ook een uitlaatklep. ,,Het blijft voor mij als moeder ontzettend moeilijk. Daarom is het zo goed om te blijven optreden, dat leidt me enorm af. Door mijn vak heb ik het overleefd.” Willeke is en blijft een rasartiest. Ik wens moeder en dochter heel veel sterkte!

Tags

DANIELLE VAN 'T SCHIPWILLEKE ALBERTI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck