Showbizz-expert Matthieu Slee: ,,Zó verwend is de steenrijke Doutzen Kroes!”

Matthieu weet iets over Doutzen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Ze was jarenlang onze nationale trots. Maar nu het einde van haar carrière in zicht is, lijkt Doutzen Kroes niets meer te geven om haar keurige imago… Als een verwend kind haalt ze uit naar de industrie die haar schatrijk heeft gemaakt.

Wat is er toch met Doutzen aan de hand? De imagoschade begon toen ze na een zorgvuldige thuisstudie – ‘enkele uren lezen’ – haar twijfels uitte over de corona-aanpak van het kabinet. Het topmodel suggereerde dat er mogelijk sprake is van een complot.

 Nuchterheid
,,Is het gemakkelijker om een ​​door angst gedreven samenleving te beheersen? Willen ze het beste voor ons? En met ‘zij’ heb ik het over de media, de farmaceutische industrie, onze regeringen en alle grote bedrijven die heel andere belangen hebben dan de onze. Ik heb altijd vragen gesteld, ik ben geboren in een familie die nooit gewoon volgde.” Maar de nuchterheid waar de Friezen om bekend staan, lijkt in haar geval nu toch echt ver te zoeken.

Een wappie
Doutzen baarde opzien met haar corona-twijfels, die voor sommigen aantonen dat ze een heuse wappie is. Een mooie wappie, dat dan weer wel. Daarna was er verontwaardiging toen zakenblad Quote onthulde dat onze catwalk-Queen een slordige €19 miljoen euro bezit, maar desondanks aanspraak maakte op de NOW-regeling. Ze ontving €18.817 aan overheidssteun. Maar van de kritiek dat haar zakken nooit diep genoeg zijn, trekt Doutzen zich niets aan. ,,Van het belastinggeld dat ik heb betaald, is dit peanuts.

Verspillen
Wat een verschil met de Doutzen uit het verleden! De Doutzen die altijd het beste met de wereld voorhad, die sprak over goeddoen en het milieu. ,,Ik ben opgevoed met aandacht voor het milieu. We letten altijd op water- en energieverspilling. We kregen altijd een bepaalde tijd mee om te gaan douchen. Als je daar overheen ging, werd er hard op de deur geklopt. Ik geeft dat mijn kinderen ook mee. Geen water verspillen, niet te lang douchen.”

Een podium
Waar is die idealistische Doutzen gebleven?

Niemand misgunt deze beauty-miljonaire haar geld, want voor haar succes heeft ze keihard gewerkt. Maar vindt ze werkelijk dat ze recht had op staatssteun? Gezien haar opmerking wel. Zoals ze het kennelijk gewoon vindt dat ze jarenlang zoveel geld heeft mogen verdienen. Want toen ze in de podcast van corona-activiste Isa Kriens haar (wel/niet) afscheid aankondigde, toonde ze zich weinig dankbaar voor de bedrijven die haar letterlijk een podium hebben gegeven.

Corrupte ding
Geen bedankje aan het adres van L’Oreal Paris, Victoria’s Secret Angel, Hunkemoller of andere mode- of cosmetica-huizen. Wel een venijnige uithaal. ,,Ik wil dit werk helemaal niet meer doen. Ik wil niet meer bijdragen aan al die corruptie. Ik wilde niet meer voor merken werken waar ik niet helemaal achter stond. Al jaren niet. Je doet het ene corrupte ding na het andere. Je werkt voor een merk waar je het crèmepje misschien niet van gebruikt… Dat is natuurlijk niet heel erg, maar in mijn geval was het: ik wil alleen nog maar zuiver zijn.’’

Verwend
Doutzen wil zuiver zijn. Dat klinkt mooi. Toch vraag ik me af: hoe zuiver ben je als je spuugt in de bron waar je jarenlang uit gedronken hebt? 

Is Doutzen eigenlijk niet enorm verwend?

Tags

DOUTZEN KROESWAPPIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck