Showbizz-kenner Charlotte Wijnen: ‘Nu zingt Glennis wel een toontje lager!’

Door: Charlotte Wijnen
29-10-2022

Hoe onschuldig Glennis Grace aan tafel zat bij Jinek, zo schuldig zat ze deze week in de rechtbank. Hoewel de zangeres meende dat ze alleen iemand ‘in het gezicht had geduwd’, werd ze in de rechtszaal geconfronteerd met de harde waarheid. Ze zal misschien niet achter de tralies belanden, maar één ding is duidelijk: Glennis zingt voortaan wel een toontje lager!

Glennis deed bij Jinek voor het eerst haar mond open over het geweldsincident dat zich heeft afgespeeld in een supermarkt. Niet om te zeggen dat ze fout zat, maar om duidelijk te maken dat ze absoluut niet betrokken was bij de vechtpartij die ontstond.

Spektakel

Glennis probeerde sympathie te winnen van de kijkers door opmerkingen te maken als: ,,Ik voel me de meest gehate vrouw van Nederland.’’ Maar die kreeg ze niet. Vrijwel niemand geloofde in haar onschuld: maar liefst 97% van de DenD-lezers meende dat er méér gebeurd is dan wat Glennis heeft beweerd. Het interview werd vooral gezien als een groot spektakel en iedereen zat dan ook met smart te wachten tot de zangeres in de rechtbank moest verschijnen, want daar zal de waarheid wel aan het licht komen!

Volle zaal

Het was deze week dan ook volle bak in de rechtbank. De publieke tribune zat vol met mensen die erop zaten te wachten tot Glennis door de mand viel. En boontje komt om zijn loontje, zo blijkt. In de rechtbank werden de camerabeelden van de supermarkt getoond. De hele zaal kon zien hoe Glennis één van de medewerkers een klap gaf. Géén duwtje, maar een ordinaire klap. Ook heeft ze het personeel ernstig bedreigd. ‘Er gaan koppen rollen’ en ‘Motherf*cker, ik snij je keel door als je het de volgende keer weer doet’, zei Glennis onder andere.

Taakstraf

Het OM eist een taakstraf van 200 uur en een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar. Met die strafeis heeft het OM rekening gehouden met de publieke afstraffing van Glennis. Hoewel het dus een domme keus leek van Glennis om bij Jinek te zitten en daar een ander verhaal te vertellen dan wat er daadwerkelijk gebeurd is, lijkt het haar uiteindelijk te hebben gered. Althans, uit de gevangenis dan.

Toontje lager

Op dit moment is de rechtbank de enige plek waar Glennis nog een volle zaal trekt. Maar, wanneer ze haar taakstraf volbracht heeft zal ze er álles aan doen om het publiek weer voor zich te winnen. De grote vraag luidt dan ook: verdient Glennis een tweede kans als ze een toontje lager zingt, of betekent dit het einde van haar carrière?

DenD vraagt zich af

Is dit het einde van de carrière van Glennis?

DenD

Meer DenD