Slachtoffers doen onthullingen over ‘horror eiland’ Epstein

Vrouw verkracht door walrus op eiland Epstein
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Slachtoffers hebben vreemde onthullingen gedaan over het ‘horror eiland’ van Jeffrey Epstein. Eén van de slachtoffers vertelt hoe ze werd misleid naar het eiland waar ze seksueel werd aangevallen door hem. En of dat nog niet traumatisch genoeg was, vond ze in een kamer een verontrustend schilderij dat nooit meer van haar netvlies zal verdwijnen.

Slachtoffer Juliette Bryant spreekt in de BBC-show ‘House of Maxwell’ voor het eerst over hoe ze werd misleid naar het toevluchtsoord van Jeffrey Epstein. In de driedelige documentaire legt ze uit hoe ze zich gevangen voelde door Epstein en Ghislaine op Little St James Island, in de buurt van Puerto Rico.

‘Ik was doodsbang voor hem’

,,Ik werd minstens drie keer per dag naar zijn slaapkamer gestuurd”, vertelt Juliette volgens The Sun. ,,Op dat moment waren er nog meer meisjes. In die tijd zag ik zeker 60 meisjes komen en gaan. Ik was 20 toen ik daar naartoe werd gebracht, dus ik had geluk, ik was niet zo jong als sommige meisjes. Het was net een fabriek, hij bestuurde een machine en Ghislaine Maxwell was degene die hem bediende.”

Volgens Juliette was iedereen bang voor Epstein en deden ze daarom alles wat hij zei. ,,Niemand was Epstein ongehoorzaam. Hij zei dat hij de naam van mijn familie op een lijst had staan, dus ik deed gewoon wat me werd verteld, want ik was doodsbang voor hem, voor wie hij was.”

Trauma’s door de slaapkamer

Epstein was een man die je niet boos wilde maken, zo vertelt Juliette verder. Maar Ghislaine was degene die de meisjes leidde naar de slaapkamer, de meest verschrikkelijke plek waar Juliette ooit is geweest.

,,Het was aardedonker en ijskoud. In gedachten probeerde ik uit deze kamer te ontsnappen. Ik probeerde gewoon te doen alsof het niet gebeurde. Er zijn daar dingen gebeurd die me zo bang maakten dat ik er niet eens over kan praten.”

Verontrustend schilderij

Juliette sliep die tijd in een klein chalet, en ook aan die ruimte heeft ze trauma’s overgehouden. ,,Er hing een heel raar kunstwerk aan de muur. Het was een naakt meisje en er was een grote walrus, het leek alsof de walrus haar verkrachtte.”

Het beeld van het schilderij was zo schokkend, dat het nooit meer van haar netvlies verdwijnt. ,,Het was een zeer verontrustend beeld. Hij had veel rare dingen in zijn huis, er waren overal foto’s van naakte meisjes.”

Tags

GHISLAINE MAXWELLHEFTIGJEFFREY EPSTEINONTHULDONTHULLING

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck