Sloop dreigt voor Neverland

Door: DitjesDatjes
21-03-2019

Na het uitzenden van de omstreden documentaire Leaving Neverland ziet het er niet best uit voor de huidige eigenaren van de ranch Neverland, die ooit toebehoorde aan Michael Jackson. Op deze plek zou de King of Pop zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarige jongens en dat is weinig bevorderlijk voor de verkoop van het landgoed. Dit meldt The Mirror.

Volgens makelaar Ruban Selvanayagam ‘moeten de eigenaren hun verlies nemen’. “Ik vermoed dat het gesloopt gaat worden, omdat het stuk land waarop de ranch gebouwd is heel aantrekkelijk is voor projectontwikkelaars. Maar niemand wil nog geassocieerd worden met de panden die er momenteel op staan vanwege de uitlatingen in de documentaire.”

Vraagprijs

De vraagprijs van de ranch was de afgelopen jaren al flink gezakt, maar er meldde zich geen enkele serieuze koper. Waar er eerst nog 88 miljoen euro werd gevraagd, mag het nu weg voor ‘slechts’ 27 miljoen. Jackson kocht het landgoed eind jaren ’80 en bouwde er naast een riant huis ook een pretpark en dierentuin. Hij verliet Neverland na 15 jaar, toen hij voor de rechtbank beschuldigd, en vrijgesproken, werd van kindermisbruik.

Nieuwe rechtszaak

De advocaat van Wade Robson en Jame Safechuck, de twee heren die in de documentaire hun verhaal doen, heeft laten weten voor de zomer nog een rechtszaak tegen Micheal Jackson te willen beginnen. Wade en James hebben Jackson al eerder aangeklaagd, maar zonder succes. Nu hebben ze volgens Vince Finaldi, de advocaat van James en Wade, meer kans in de rechtszaal. Dit zou volgens hun advocaat komen doordat er nu sprake is van meer bewustwording door onder meer #metoo en schandalen rondom misbruik in de kerk. Ook vermeldt hij dat het verhaal van zijn cliënten bijzonder overtuigend is.

Of die rechtszaak er komt is nu nog maar de vraag. Volgens de advocaat bepaalt de rechtbank tegen het eind van de zomer of de klacht ontvankelijk is. Dat zou betekenen dat de echte rechtszaak pas volgend jaar begint.

Meer DenD