Slotpleidooien in zaak Depp en Heard, daarna juryoverleg

Door: DitjesDatjes
27-05-2022

Vrijdagochtend worden vanaf 09.00 uur Amerikaanse tijd in de rechtbank van Fairfax (Virginia) de slotpleidooien gehouden in de rechtszaak tussen Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard. De juridische teams van beide acteurs rondden op donderdag hun getuigenissen en weerwoorden af, waardoor de uiteindelijke beslissing nu bij de jury komt te liggen. Omdat beide teams rond het middaguur al klaar waren met hun vragen, kreeg de jury een middag rust om zich voor te bereiden op het te bepalen eindoordeel.

De zaak tussen Depp en Heard is inmiddels zes weken gaande. De voormalig geliefden hebben beide getuigd voor de rechtbank, evenals getuigen voor zowel Johnny als Amber. Op sociale media leeft de zaak enorm en wordt er flink gespeculeerd over wie deze zaak uiteindelijk gaat winnen.

De 59-jarige acteur klaagde zijn ex-vrouw aan nadat zij in 2018 een opiniestuk schreef voor de Amerikaanse krant The Washington Post, waarin ze zei een overlever te zijn van huiselijk geweld. Hoewel Depp niet bij naam werd genoemd, was het voor lezers overduidelijk dat het over hem ging. En hoewel Heard de afgelopen weken onder ede verklaard heeft niet de schrijver te zijn van het betreffende stuk, verklaarde ze donderdag juist wel de auteur van het artikel te zijn, “om mensen te laten zien hoe invloedrijk mannen als Johnny Depp zijn”.

Verwacht wordt dat Depps advocaten die betekenis mee gaan nemen in hun slotpleidooi, omdat de rechtszaak juist is aangespannen vanwege dat artikel.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD