Smullen van lust, liefde en koninklijke dwaalsporen: een boekenselectie

Beatrix, dwars door alle weerstand heen
Door: DitjesDatjes
08-06-2017

Een selectie uit het boekaanbod: voor iedereen die dieper in de vorstelijke materie wil duiken. Zo krijg je Van Lust en Liefde in Versailles gegarandeerd rode oortjes!

Het Koninklijk Huis der Nederlanden

Het Koninklijk Huis der Nederlanden.

Het Nederlandse koningshuis van Willem Frederik tot Willem-Alexander. Dit boek kwam uit ter gelegenheid het 200-jarig bestaan van ons koninkrijk in 2015. Het is voor eenieder die zich wil verdiepen in onze monarchie nog steeds meer dan de moeite waard.

Auteur Arnout Van Cruyningen verhaalt over de vier koningen en de drie koninginnen die de afgelopen twee eeuwen aan het hoofd van de monarchie hebben gestaan. Daarnaast durft hij vooruit te blikken.
Arnout van Cruyningen, ISBN: 9789401905961.

De Gezusters Romanov

De Gezusters Romanov.

Voordat de familie Romanov werd omgebracht tijdens de Russische revolutie leidde zij een jetsetleven. De vier dochters werden veelvuldig bewonderd en gefotografeerd. Aan de hand van dagboeken en brieven heeft Helen Rappaport een beeld geschetst van hun levens in de nadagen van het tsarenrijk en uiteindelijk hun tragische dood. 

Helen Rappaport, ISBN 9789000344871.

Beatrix, dwars door alle weerstand heen

Beatrix, dwars door alle weerstand heen
Beatrix, dwars door alle weerstand heen.

Inmiddels heeft prinses Beatrix een rustiger leven sinds ze niet meer op de troon zit, maar dat was tijdens haar regeerperiode wel anders. Journalist Jutta Chorus schetst in dit boek op basis van tientallen interviews met betrokkenen het portret van Beatrix: een zeer plichtsgetrouwe vrouw die te allen tijde het uiterste van zichzelf en haar omgeving vraagt.
Jutta Chorus, ISBN 9789045034959

Lust en liefde in Versailles

Lust en liefde in Versailles

Een boek om rode oortjes van te krijgen. De schrijfsters reconstrueerden op smaakvolle wijze hoe Versailles van centrum van de macht afgleed naar een plaats voor pleziertjes, feesten en uitspattingen. De jonge Lodewijk XIV maakt het bescheiden jachtslot tot een lusthof waar hij zich ongestoord kan wijden aan zijn eerste liefde Louise de La Vallière, waarna hij het slot laat uitgroeien tot een waar bordeel. 

Michel Vergé en Franceschi en Anna Moretti. ISBN: 9789025301491.

Het Koninklijke Complot

Koninklijk ComplotOp 31 augustus is het 20 jaar geleden dat prinses Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs. Veel is er sindsdien gespeculeerd over de toedracht van dit fatale ongeluk. Officieel onderzoek leverde niets op. Toch blijft de dood van Diana de gemoederen bezighouden. Linda Udo componeerde met feiten en fictie de roman ‘Koninklijk Complot’, een andere kijk op de dood van een prinses. Het boek leest als een spannende reconstructie van historische feiten, koninklijke dwaalsporen, intriges, verraad en romantiek op jetsetniveau.
Linda Udo, ISBN: 9789491535970.

Biografie koning Willem-Alexander

Willem-Alexander, va prins tot koningMet zijn vijftigste verjaardag net achter de rug, terugkijken op het leven van koning Willem-Alexander. Deze in 2013 verschenen biografie is nog steeds meer dan de moeite waard. Beide auteurs volgen het Koninklijk Huis al jaren en staan bekend om hun welwillende kijk op de monarchie zonder hun kritische blik te verliezen.
Jan Hoedeman en Remco Meijer, ISBN: 9789045024547.

Meer DenD