Society parkeert fout en procedeert tot aan Hoge Raad

Hendrik Baay
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De 81-jarige Hendrik Baay, bekend als voormalig voorzitter van de Marbella Business Club en als partner van senator Martine Baay, heeft een bitter juridisch gevecht over een parkeerboete van €63 euro gevoerd tot en met de Hoge Raad.

De voormalig Fokker-verkoopdirecteur liet het er niet bij zitten toen hij alweer jaren geleden, in 2018, een boete kreeg in het Noord-Hollandse plaatsje Hoorn terwijl hij in zijn ogen over een geldige parkeerkraskaart beschikte. Baay was daar in verband met een receptie.

Baay ging de strijd aan met de gemeente, omdat in zijn ogen de noodzakelijke parkeerborden ontbraken en bovendien had de gastheer van Baay een parkeervergunning voor het complete verkeersgebied.

Daarna begon het harde gevecht van Baay bij de rechtbanken in Alkmaar en in Amsterdam en uiteindelijk kwam de ‘affaire’ zelfs bij de Hoge Raad terecht. Daar kreeg Baay overigens nul op het rekest, maar was hij wel een ervaring rijker en heel veel geld armer. Van de kosten had hij wel 10 boetes kunnen betalen.

Baay heeft onder meer, toen hij voorzitter was van de Marbella Business Club, de haringparty geïntroduceerd voor de Nederlandse leden van de vereniging die een tweede huis hebben in Zuid-Spanje.

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck