Songfestival gaat definitief niet door

Songfestival
Door: Tanja Brouwer
18-03-2020

De European Broadcasting Union (EBU) heeft het lang weten uit te stellen, maar vandaag maakten zij het onvermijdelijke besluit om het Eurovisie Songfestival af te lasten. Een grote teleurstelling voor de organisatie, alle kandidaten en alle mensen die al tickets hadden gekocht.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Gezondheid van groot belang

Het Songfestival zou van 12 tot en met 16 mei worden gehouden in Rotterdam. De kandidaten en hun nummers waren al bekend en de tickets al verkocht. De EBU heeft echter besloten dat door het coronavirus het niet verantwoord is om het evenement door te laten gaan. ,,De gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers van groot belang, alsook de situatie in Nederland, Europa en de wereld”, laat de organisatie weten.

Gemeente Rotterdam en de omroepen NPO, NOS en AVROTROS vinden het besluit jammer maar laten weten wel begrip te hebben. ,,De ontwikkelingen rondom het coronavirus gingen de afgelopen weken razendsnel. Veel evenementen zijn afgelast; het is meer dan logisch dat ook wij nu een pas op de plaats maken”, zegt de Rotterdamse wethouder Kasmi.

De wethouder gaat er vanuit dat het festival wordt verplaatst naar volgend jaar en dan dus alsnog in Rotterdam wordt georganiseerd. ,,Er is de afgelopen tijd enorm hard gewerkt om er een onvergetelijke editie van te maken. Wat dat betreft staat Rotterdam klaar om de 65ste editie van Eurovisie Songfestival alsnog in 2021 in de stad te laten verwelkomen.”

Meer DenD