Songfestivalinzendingen Noorwegen, Finland en Spanje bekend

Door: DitjesDatjes
20-02-2021

Tijdens ‘Super Saturday’ zijn de inzendingen van Noorwegen, Finland en Spanje voor het Eurovisiesongfestival bekendgemaakt. De Scandinavische landen kozen zowel een artiest als een liedje, voor Spanje moest alleen nog worden bepaald met welk nummer zanger Blas Cantó in mei naar Rotterdam komt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Na een spannende uitzending van de Noorse Melodi Grand Prix kwam TIX met het nummer Fallen Angel als winnaar uit de bus. Hij troefde daarmee de band KEiiNO af die in 2019 al eens meedeed aan het liedjesfestijn en toen als publieksfavoriet werd bestempeld.

In Finland werd tijdens Uuden Musiikin Kilpailu bekend dat metalband Blind Channel met het nummer Dark Side de nieuwe inzending wordt. Zij bliezen de concurrentie omver en kregen maar liefst 551 punten. Daarmee nemen ze het stokje over van Aksel, die vorig jaar zou gaan maar tijdens de finale van zaterdag slechts 108 punten kreeg van de jury.

Spanje kon kiezen tussen de liedjes Memoria of Voy A Quedarme. Uiteindelijk werd in het programma Destino Eurovisión bekendgemaakt dat Blas laatstgenoemde nummer gaat opvoeren in Rotterdam.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD