Songfestivalzanger breekt lans voor vrijlating acteur

Door: DitjesDatjes
17-09-2019

In Rusland is commotie ontstaan over de veroordeling van een jonge acteur. Die kreeg een jarenlange gevangenisstraf opgelegd nadat hij was beschuldigd van geweld tegen de politie tijdens een illegaal protest rond de lokale verkiezingen. Inmiddels maken veel beroemde landgenoten, onder wie songfestivalzanger Sergej Lazarev, via sociale media hun ongenoegen duidelijk over die uitspraak.

Acteur Pavel Oestinov (23) was volgens de autoriteiten opgepakt tijdens een demonstratie. Een agent zou daarbij letsel aan zijn schouder hebben opgelopen. Oestinov ontkende de beschuldigingen en zei dat hij ook niet meedeed aan de betoging. Hij zou alleen een omstander zijn geweest.

De onvrede over het vonnis heeft onder meer te maken met het feit dat de rechtbank weigerde filmpjes van de arrestatie toe te laten als bewijs. Op die beelden is te zien dat agenten naar de twintiger lopen en hem hardhandig inrekenen. Hij wordt onder meer geslagen met een wapenstok. Oestinov kreeg 3,5 jaar cel.

Belachelijke straf

Lazarev, die in 2016 en 2019 meedeed met het Eurovisiesongfestival, spreekt op Instagram over een belachelijke straf voor “een jongeman die niets deed. Hij stond gewoon bij de metro te wachten op een vriend”.

Acteur Aleksandr Pal vindt dat in de video duidelijk is te zien dat Oestinov zich niet verzet tegen zijn arrestatie. “Deze hele zaak is gefabriceerd.” De bekende tv-persoonlijkheid Maksim Galkin oordeelt dat de zaak de reputatie van de rechtbanken en autoriteiten geen goed doet.

Inmiddels hebben veel bekende en minder bekende Russen zich aangesloten bij een actie op Instagram. Ze posten het bericht “Ik ben/wij zijn Pavel Oestinov”. Ook tijdens theatervoorstellingen is aandacht besteed aan de veroordeling van Oestinov.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen