Sonja Bakker geeft toe: ‘Het is gewoon plagiaat’

Sonja Bakker geeft plagiaat toe
Door: Charlotte Wijnen
01-09-2021

Na alle ophef heeft Sonja Bakker besloten toe te geven dat ze plagiaat heeft gepleegd. Eenmalig besluit ze haar verhaal te doen om alles ‘netjes op te lossen’. Maar zo makkelijk gaat dat niet: ze heeft een Amerikaanse advocaat tegenover zich en er bestaat een kans dat ze nog veel meer verliest…

‘Niet één gestolen, maar meerdere’

Sonja Bakker wordt door verschillende foodbloggers, onder anderen Silvia Ribas Dunnirvine, beschuldigd van het stelen van recepten. Toen dat naar buiten kwam, begonnen gebruikers het Instagramaccount van Sonja Bakker massaal te rapporteren. Haar account met ruim 77.000 werd daarna verwijderd.

Maar daarmee was de toon nog niet gezet, want de Amerikaanse blogger heeft een advocaat op de zaak gezet. ,,Ze had er ook niet één gestolen, maar meerdere. Het is voor ons zoveel werk om te maken en dat iemand dan net doet alsof het van haar is, is hartverscheurend”, zei Silvia tegen RTL Boulevard.

LEES OOK:

Geruïneerde Bea Pols: ,,Ik hoop dat Sonja Bakker krijgt wat ze verdient”

‘Ik wil het netjes oplossen’

Sonja bevestigt dit aan Privé en besluit eenmalig haar verhaal te doen. ,,Ik kan niet anders zeggen dan dat er binnen mijn bedrijf dingen niet goed zijn gegaan”, aldus Sonja. Ze geeft toe dat Silvia gelijk heeft en dat de advocaten momenteel met elkaar in gesprek zijn. ,,Er zal een schikking komen. En dat vind ik nog reeël ook. Het is gewoon plagiaat.”

Volgens Sonja is Silvia tot nu toe de enige die van zich heeft laten horen, maar afslankconsulente Bea Pols klaagde Sonja Bakker al eerder aan wegens plagiaat. Die rechtszaak kostte Bea handenvol geld. Maar Sonja zegt nu: ,,Als er meer bloggers komen van wie er recepten of foto’s zijn gestolen, sta ik open voor een gesprek. Ik wil dit met iedereen netjes oplossen.”

Verkoop Ibiza-villa?

Wellicht denkt Sonja dat ze er op die manier wel vanaf komt, maar zo makkelijk gaat dat niet. Met een Amerikaanse advocaat tegenover zich bestaat er een kans dat ze nog veel meer verliest. Er kan flink wat verandering komen in haar luxeleventje. Zouden haar bezittingen, waaronder haar prachtige villa op Ibiza, op het spel staan?

DenD vraagt zich af

Zal Sonja haar Ibiza-villa moeten verkopen?

DenD

Meer DenD