Soundos over Susan Smit: “Inspiratie voor vrouwen die andere vrouwen een mes in de rug steken”

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Presentatrice Zarayda Groenhart laat via een Instagrambericht weten dat schrijfster Susan Smit te gast is tijdens het Woorden Die Geld Maken Summit. Soundos el Ahmadi laat onder het bericht duidelijk merken dat zij niet blij is met deze keuze. 

Zarayda Groenhart laat via een uitgebreidde tekst weten Susan te hebben uitgenodigd op het Woorden Die Geld Maken Summit. “Susan en ik geven je tijdens het Woorden Die Geld Maken summit de tools om heel dicht bij jezelf te blijven in het bouwen van een great legacy. Ze helpt ons stoppen met zelfcensuur en leert ons spreken en schrijven als een Heks”, staat er onder andere onder de post.

“Ik zou een andere spreker uitnodigen en deze vrouw afzeggen”

Soundos reageert fel onder het bericht, en adviseert iemand anders uit te nodigen. 

“Tijdens Expeditie Robinson in het jaar dat ik meedeed werd ik in het begin erg gehaat. Dit was te merken op Twitter, Instagram etc. Mensen die mij niet kenden begrepen mijn humor eerst niet. Dit was gelukkig tijdelijk. Want het is vrij heftig als naast de kijker ook de journalistiek meedoet met deze hetze. Susan is 1 van die mensen die ook meedeed en over mij had getwittert dat ik een opportunist was nadat ik een grapje had gemaakt in de jungle na een tijdje “konkelen” met een medekandidaat voor de camera dat we terug moesten naar de groep “om mensen levens kapot te maken”. Dit was voor mij duidelijk en grap aangezien we meedoen met een tv-programma en het allemaal niet zo belangrijk is. Susan vond dat genoeg om mee te doen met de “Wij haten Soundos” twitterberichten. Dit vond ik zeer teleurstellend. Want niet zo lang daarvoor zag ik haar op Milkshake festival en was ze verdrietig omdat haar man haar had verlaten. Ze wilde niet alleen zijn aangezien haar vrienden moesten optreden en dus mocht ze gezellig bij mij en mijn man blijven. Dat had ze ook gevraagd: “Mag ik alsjeblieft bij jullie blijven?”. Maar natuurlijk! We hebben drinken voor haar gehaald en een luisterend oor geboden. Niet echt ideaal als je los wilt gaan op een festival, maar wel het juiste om te doen. We waren super lief. Dat zij een paar maanden later meedeed met de hetze vergeet ik nooit meer en vond ik erg pijnlijk. Susan is een inspiratie voor vrouwen die andere vrouwen een mes in de rug steken. Ik zou een andere spreker uitnodigen en deze vrouw afzeggen”, klinkt het bericht van Soundos. 

De Tweet van Susan

Volgens juicekanaal Reality FBI zou het gaan om de volgende tweet die Susan in 2017 plaatste: “BN’ers die hun carriere denken te helpen door zich als een naar, achterbaks mens door Expeditie Robinson te werken. Hoe dan?”

Presentatrice Leonie ter Braak reageert hier vervolgens nieuwsgierig op: “Wie, wie, wie???”

Waarop Susan reageert: “Iets met het voornemen om ‘vrienden te maken’ en dan ‘messen in je rug te steken’.

“Een totaal ander mens”

Susan reageert het volgende op het bericht van Soundos: 

“@(null) ik wilde op Twitter terugzoeken naar het jaar dat je meedeed, maar kan niet verder dan 2020. Want ik ben er 100 procent zeker van dat je nooit een opportunist heb genoemd omdat ik dat helemaal niet vind of ooit gevonden heb. Wel herinner ik me dat ik een tweet heb geplaatst (zonder jouw naam te noemen, ook dat zou ik nooit doen) waarin ik iets schreef over dat een deelnemer, die er vrij hard ingaat, na zo’n programma nog wel de zalen vol moet krijgen. Ik zie jou als een lief mens en dat zag ik helemaal niet terug in dat programma. Net zoals bij mijn beste vriendin, die vorig jaar meedeed, trouwens. Het afbraakrisico is enorm. 
Ik weet dat festival ook nog precies, en ook hoe bijzonder lief jij was. Een totaal ander mens dan de verdedigingsmechanismen die bij zo’n heftig programma naar boven komen. Daar ging precies mijn verwondering over”, aldus Susan onder het Instagrambericht van Zarayda Groenhart.

De discussie blijft nog even doorgaan onder het Instagram bericht, maar Zarayda laat weten dat Susan Smit maandag nog steeds is uitgenodigd: “he Soun, wat vervelend dat je dit zo mee heb gemaakt! Ik ken jullie beiden en mijn ervaring met jullie beiden is altijd heel positief geweest. Susan is maandag bij ons te gast.”

Tags

EXPEDITIE ROBINSONSOUNDOSSUSAN SMITVROUWZARAYDA GROENHART

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck