Spaans koningspaar meldt zich in Navarra

Door: DitjesDatjes
27-07-2020

Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje zijn maandag in de regio Navarra, in het noorden van het land. Het koningspaar brengt onder meer een bezoek aan het stadje Cizur Menor.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Onder een stralende hemel werden Felipe en Letizia in het plaatsje verwelkomd waarna eerst een bezoek aan een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking op het programma stond. Het koningspaar sprak onder meer met begeleiders en communiceerde waar dat kon met de bewoners. Later maandag gaan de koning en koningin nog naar een technologiebedrijf.

Niet iedereen stond te springen om het koninklijke bezoek. Volgens lokale media protesteerden verschillende groepen tegen de komst van de koning en koningin. Om een confrontatie te voorkomen werden aanhangers van de monarchie door de autoriteiten op een andere plek neergezet.

Juan Carlos

Felipe en Letizia zijn eind juni op de Canarische eilanden begonnen aan hun toer langs zestien van de zeventien autonome regio’s. Ze laten zich overal bijpraten over de gevolgen van de coronacrisis.

De bezoeken worden echter overschaduwd door het nieuws rondom Felipes vader koning Juan Carlos, die onder meer van corruptie en belastingontduiking wordt beschuldigd. De laatste dagen werd de druk op Felipe steeds groter om op te treden door bijvoorbeeld de eretitel koning van zijn vader af te nemen.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD