Spanje in ban van koninklijke scheiding na overspel

Door: Kees van der Made
25-01-2022

Infanta Cristina, de zus van koning Felipe, en Iñaki Urdangarin waren jarenlang voorpaginanieuws in Spanje. Het echtpaar speelde een hoofdrol in een fraudeaffaire. Niets leek hen echter uit elkaar te kunnen drijven. Totdat er onlangs pikante foto’s opdoken…

Cristina, de zus van de Spaanse koning Felipe, gaat scheiden. Haar echtgenoot is Iñaki Urdangarin. Deze voormalig olympisch handballer kwam jaren geleden in opspraak door een fraudeschandaal. Urdangarin, zoon van een Baskische vader en een Belgische moeder, stak miljoenen aan subsidie voor een sportstichting in eigen zak.

Gevangenisstraf
In 2016 stonden Urdangarín,  Cristina en vijftien andere verdachten terecht wegens belastingontduiking. Tegen Urdungarín werd ruim negentien jaar gevangenisstraf geëist. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en drie maanden, in beroep verlaagd naar vijf jaar en tien maanden. Urdangarin zit in een licht gevangenisregime.

Liefdespaar

Dat betekent dat hij een deel van de week in de gevangenis moet verblijven, de rest van de tijd mag hij thuis uitzitten. Hij komt mogelijk op 1 mei 2022 vrij. Cristina werd vrijgesproken van betrokkenheid bij belastingfraude. Wel moest ze 265.000 euro aan schadevergoedingen betalen. Cristina en Iñaki leken ondanks alle tegenslag een onverbrekelijk liefdespaar.

Andere vrouw
Ze waren bijna 25 jaar getrouwd en hebben vier kinderen. Dat de bom nu toch gebarsten is, heeft alles te maken met foto’s die in de Spaanse boulevardbladen zijn gepubliceerd. Hierop is duidelijk te zien dat Urdangarin hand in hand op het strand loopt met een andere vrouw.


Huwelijksrelatie
Urdangarin liet weten dat dergelijke dingen nu eenmaal in het leven. Volgens diverse tv-stations wist Cristina niets van de affaire. Kort daarna liet het stel via een persbericht weten dat ze in onderling overleg hebben besloten hun huwelijksrelatie te verbreken, maar dat de toewijding aan hun vier kinderen altijd intact zal blijven.

Meer DenD