Spectaculaire openingen Dirk van den Broek: ‘Blij met Dirk in de buurt’

Dirk van den Broek opent
Door: Jos La Grande
23-02-2022

Met openingen van Dirk van den Broek supermarkten in Noord-Brabant en in de steden Utrecht, Rotterdam en Zoetermeer laat de supermarktketen in de eerste helft van 2022 een spectaculaire groei zien. Het aantal Dirk-vestigingen in Nederland stijgt snel naar 130 supermarkten. 

Daarmee is het nog lang niet klaar: de groei in het aantal winkels gaat door, kondigt Marcel Huizing, algemeen directeur van Dirk van den Broek, meteen aan.

,,Het doel van Dirk van den Broek is om zoveel mogelijk Nederlanders kennis te laten maken met beste kwaliteit en laagste prijs voor hun boodschappen. Zeker in tijden waarin alles fors duurder lijkt te worden, willen wij er voor iedereen zijn”, zegt Huizing. 

Nieuwe én oude fans weten dat het loont om vanwege de vlijmscherpe aanbiedingen hun boodschappen te doen bij Dirk. De prijs en de kassabon zijn het bewijs. Bovendien: Dirk vernieuwt: nog meer kassagemak en ‘kanskoopjes’ in de supermarkten.

Zevenbergen

In de kersverse Dirk van den Broek in Zevenbergen, de negende vestiging in de provincie Noord-Brabant, zwaait supermarktmanager Merijn Borst de scepter. Hij barst van de energie en is razend enthousiast over de nieuwe klus voor hem en zijn team. Borst verhuisde van Dirk in Oudenbosch naar de vestiging aan de Molenstraat in Zevenbergen.

,,Dirk is een discounter met iedere week de scherpste aanbiedingen van Nederland. We willen iedereen laten profiteren van de laagste prijs en de verrassende kanskoopjes”, beschrijft Merijn Borst de aantrekkingskracht van Dirk. Klanten in Zevenbergen kunnen 1,5 uur gratis parkeren en betalen bij de vertrouwde kassa’s, via zelfscanning en met Scan & Go.

Zoetermeer

Ook in Zoetermeer ging de vlag uit. Dirk is er al decennialang een begrip. Voormalig wethouder wijlen Hannie van Leeuwen opende begin jaren ‘90 de Zoetermeerse Dirk. Dik 30 jaar later is er een nieuwe Dirk op het Schepenenveld in Zoetermeer.

Hoewel slechts een paar honderd meter verwijderd van de oude locatie is er meteen een wereld van verschil. In de nieuwe, ruime Dirk is er veel meer ruimte voor ‘vers’. Bovendien is het assortiment uitgebreid en komen de Dirk-klanten meteen binnen op het verrassende ‘kanskoopjesplein’. 

,,Hier vind je elke week de leukste en handigste hebbedingetjes. Daarna loop je door naar de diverse versafdelingen om te eindigen op ons kassaplein”, vertelt Jurgen Pleune, de manager van de Zoetermeerse vestiging.

Dirk-fans in Utrecht en Rotterdam

Rotterdammers zijn groot fan van Dirk van den Broek. In mei van dit jaar gaan er maar liefst twee nieuwe winkels open in de havenstad. Er komt een nieuwe Dirk aan de Binnenrotte 77, die begin mei de deuren opent. Daarna volgt snel de tweede locatie op de Nieuwe Binnenweg 24. 

Ook in Utrecht breidt Dirk uit. In Shoppingcenter Overvecht opent een compleet nieuwe Dirk van den Broek aan de Roelantdreef 265. De nieuwe vestiging heeft een oppervlakte van maar liefst 1.600 vierkante meter. Er wordt al enkele maanden gebouwd aan de nieuwe vestiging in Utrecht-Noordoost. 

Marcel Huizing: ,,We zijn erg blij met alle nieuwe aanwinsten, ook in Utrecht. Ook dit wordt een fantastische winkel waar buurtbewoners terecht kunnen voor al hun dagelijkse boodschappen. Het is een bewijs van onze groeiambities. In 2022 kunnen we op nog meer plekken mensen blij maken met een Dirk van den Broek in de buurt.”

Meer DenD