Speelde Mark Baanders vals bij Expeditie Robinson-proef? ‘Niet eerlijk’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Frits Wester was nog maar net aangekomen op afvallerseiland, toen hij Expeditie Robinson alweer definitief moest verlaten. Volgens kijkers niet helemaal terecht. ,,Mark Baanders heeft vals gespeeld!”

Frits voelde de bui al hangen dat hij door zijn teamgenoten weggestemd werd, maar hij hoefde niet direct naar huis. Toen hij aankwam op afvallerseiland was hij opgelucht: daar kreeg hij een warm welkom van Irene van der Laar en Mark Baanders. Helaas was zijn verblijf maar van korte duur, want tijdens het alles-of-niets duel verliest hij van Mark.

‘Mark speelde vals’

Volgens kijkers niet helemaal terecht: sommigen stellen zelfs dat Mark vals heeft gespeeld. ,,Mark heeft vals gespeeld, hij hield de schijven er niet tegen maar erop. Dat is veel makkelijker en kost nauwelijks kracht. Frits had als winnaar uitgeroepen moeten worden”, schrijft een kijker op X. Ook een andere kijker vindt het jammer dat Frits het programma heeft moeten verlaten. ,,Jury had beter op moeten letten. Want (die lieve) Mark had de houtjes er gewoon bovenop liggen. Ja, dan kan ik het ook lang volhouden.”

Slim

Niet iedereen ziet het als valsspelen. Bij de uitleg van de proef is namelijk niet gezegd dat het niet was toegestaan wat Mark deed. ,,Is er gezegd dat het niet mocht wat Mark deed? Misschien had Frits wel gewoon net zo slim moeten zijn”, reageert een kijker. Een ander is het daarmee eens. ,,Mark was inderdaad slimmer.”

Kijkers positief verrast

Maar of Mark vals heeft gespeeld of niet, veel kijkers zijn positief verrast door de PowNED-verslaggever. ,,Dat is de kant van mij waar ik nul energie voor hoef te doen om dat te zijn”, vertelt Mark in gesprek met RTL Boulevard. ,,Iets zachter, misschien een beetje een dom naïef mannetje, maar dat is uiteindelijk wel gewoon wie ik echt ben.”

Volgens Mark krijgt hij voor het eerst positieve reacties. ,,Het is voor het eerst in zeven jaar dat mensen mij zien en zeggen, van: ‘Eigenlijk best een leuke vent, die Baanders.”’

Tags

EXPEDITIE ROBINSON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck