‘Spindokter’ van Donald Trump vervangen door nieuwe lijfarts

Lijfarts Donald Trump uit het Witte Huis
Door: Jos La Grande
28-01-2021

De kersverse president Joe Biden heeft korte metten gemaakt met de lijfarts van zijn voorganger Donald Trump. Dr. Sean Conley, bekend van zijn nogal misleidende statements toen Trump was opgenomen in een militair ziekenhuis vanwege corona, is met stille trom vertrokken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Conley stapte met Trump in het vliegtuig naar Florida en was dus ook niet bij de inauguratie van Joe Biden. De osteopathisch arts gaat lesgeven aan de Universiteit van Maryland.

Biden heeft wel een nieuwe lijfarts aangesteld, een van de vele vertrouwelingen die hij om zich heeft verzameld in het Witte Huis. Het gaat om dr. Kevin O’Connor, een gepensioneerde legerarts die ook indertijd toen Biden vice-president was hem bijstond op medisch terrein.

Kritiek op lijfarts

Op Trump’s lijfarts Conley was destijds veel kritiek vanwege diens vage medische verklaringen toen de president vorig jaar oktober in het ziekenhuis verbleef met Covid-verschijnselen. Conley werd toen gezien als een ‘spindoctor’ in plaats van een medicus die de waarheid vertelt.

Conley weigerde toen bijvoorbeeld duidelijkheid te verschaffen wanneer Trump zijn laatste coronatest had gedaan. Waarschijnlijk stond de arts onder grote druk van zijn baas, de president van de Verenigde Staten, om vooral vage verklaringen af te leggen.

,,We hebben meer nodig dan een spindoctor”, schreef de de krant The Washington Post destijds. Er was bovendien twijfel of er wel onderzoek was gedaan naar Conley toen hij in 2018 werd benoemd tot hoofd van de medische afdeling van het Witte Huis.

Meer DenD