Squid Game seizoen 2: DIT is wat we kunnen verwachten

Wat wordt Squid Game seizoen 2?
Door: Charlotte Wijnen
13-06-2022

Geweldig nieuws voor de fans van Squid Game: Netflix heeft eindelijk aangekondigd dat de Zuid-Koreaanse serie een vervolg krijgt. En DIT is wat we allemaal kunnen verwachten in het nieuwe seizoen…

Omdat Squid Game één van de meest succesvolle Netflix-shows aller tijden is, was het niet een kwestie óf de serie zou terugkeren, maar eerder wanneer. Maar fans moeten niet te enthousiast worden, want een releasedatum is nog niet bekend. Het tweede deel wordt mogelijk pas in 2024 uitgezonden.

Zes maanden voor twee afleveringen

Het eerste seizoen nam twee jaar in beslag. ,,Het kostte me zes maanden om de eerste twee afleveringen te schrijven en te herschrijven”, vertelt Hwang Dong-hyok, de maker van de serie, aan Variety.

Op dit moment zit hij nog in de beginfase van seizoen 2. ,,Ik ben nog aan het brainstormen en de ideeën voor seizoen 2 aan het verzamelen. Ik ben nog niet begonnen met schrijven.”

Tipje van de sluier

Wel geeft hij alvast een tipje van de sluier weg. ,,Er zullen meer geweldige games komen”, onthult hij. In het eerste seizoen stierf bijna elk personage. ,,Ik zal iets proberen om ze terug te brengen naar seizoen twee. Laten we zeggen dat Kang Sae-byeok misschien een tweelingzus heeft, je zult het zien.”

Welke spelers keren terug?

Van de 456 deelnemers van het eerste seizoen stierf iedereen behalve Seong Gi-hun, die het spel levend wist te verlaten. Al snel komt hij erachter dat het spel nog niet is afgelopen. Aan het einde van seizoen 1 komt hij de oude man Oh Il-nam tegen, het brein achter de spelen, en ze spelen samen het laatste spel. Seong Gi-hun wint en de oude man sterft.

En daarom is het aannemelijk dat ook in seizoen 2 Seong Gi-hun in het middelpunt van de belangstelling staat. Vermoedelijk doet hij er alles aan om het spel te stoppen, precies zoals hij belooft op de laatste momenten van seizoen 1.

Maker Hwang Dong-hyok heeft inmiddels bevestigd dat Gi-hun inderdaad terugkeert. ,,Ik kan seizoen 2 nog niet in een officiële setting bespreken, maar Gi-hun zal terugkeren en iets voor de wereld doen.”

Meer DenD