Stekker uit show The Pack na klachten PETA

Door: DitjesDatjes
14-01-2021

Amazon gaat niet verder met realityserie The Pack, waarin twaalf deelnemers met hun hond een aantal beproevingen moesten doorstaan. Dierenrechtenorganisatie PETA had flink bezwaar gemaakt tegen de show, maar Amazon wilde woensdag tegenover The Wrap niet zeggen of de beslissing met de serie te stoppen daar iets mee te maken had.

In The Pack reisden twaalf honden en hun baasjes de wereld over om opdrachten uit te voeren. De viervoeters moesten daarbij onder meer geurproeven doen, maar ook meer fysieke inspanningen leveren. De show werd gepresenteerd door skiester Lindsay Vonn en haar hond Lucy.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vorige maand legde The Wrap de hand op beelden die uit de show waren geknipt, waarin honden in potentieel gevaarlijke situaties te zien waren. Zo werden de viervoeters tijdens de opnames in een harnas aan hun abseilende baasjes vastgebonden.

PETA reageerde met een statement waarin onder meer stond: “Het lijkt erop dat deze clip de uitzending niet heeft gehaald omdat de producenten weten dat de hond niet enthousiast of blij was, maar gestrest. Deze oude hond zou lekker op de bank moeten liggen, en niet in een gevaarlijke situatie geplaatst moeten worden om de kijkcijfers op te krikken. Geen hond zou ervoor kiezen om onderdeel te zijn van deze ‘pack’.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD