Stempelhufters intimideren de GGD

Stempelhufters
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Zo zou zout heb je het nog nooit gegeten: GGD’ers op de honderden vaccinatielocaties worden dagelijks bedreigd door Nederlanders die hun vakantie willen veiligstellen met een stempeltje in het gele boekje.

Wanhopig gaan deze lui op jacht naar een stempel in het internationale inentingsbewijs van het ministerie van Volksgezondheid. Als het te lang duurt of er geen telefonische afspraak kan worden gemaakt, wordt er naar andere middelen gegrepen.

Met het stempeltje willen ze in het buitenland aantonen dat ze zijn gevaccineerd. Door de gebrekkige voorbereiding van het toekomstige digitale vaccinatiepaspoort, het Digitaal Groen Certificaat, nemen velen het zekere voor het onzekere en nemen het gele boekje, die overigens niet zijn aan te slepen, mee als bewijs.

Voor de GGD, die sinds afgelopen week als extra service het stempeltje zet, en haar medewerkers blijkt het gedrag van de stempelhufters een beproeving. Intimidaties en ordinaire scheldpartijen zijn aan de orde van de dag. De vaccineerden schuwen geen enkel middel om de GGD’ers onder druk te zetten zo snel mogelijk de stempel te zetten.

Bij wijze van spreken staat de caravan startklaar, alleen de stempel in het gele boekje ontbreekt nog voordat de reis naar Frankrijk of Duitsland kan beginnen. Overigens heeft het gele boekje slechts in een aantal landen status. Beter is het om het vaccinatiebewijs mee te nemen en dat te fotograferen op je mobiele telefoon.

De GGD doet consequent aangifte tegen de stempelhufters. Elk incident wordt bij de politie gemeld en de ongedurige lui kunnen een prent verwachten vanwege hun asociale gedrag.

Inmiddels nemen de rijen voor het stempeltje indrukwekkende vormen aan.

Tags

GGDVAKANTIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck