Streamers-artiesten leerden van Vrienden van Amstel-concert

Door: DitjesDatjes
08-03-2021

De artiesten die zich hebben verbonden aan het initiatief The Streamers hebben veel geleerd van de afgelopen digitale editie van De Vrienden van Amstel LIVE. Ze willen daarop verder borduren, zo vertelden ze maandagavond op Clubhouse.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hoe The Streamers er straks op 20 maart precies uit gaat zien, zijn de artiesten nog mee bezig. “Wat ik hoop weer te kunnen doen is dat we elkaars publiek zijn met verrassingen onderling”, zei Diggy Dex. “Bij Vrienden van Amstel LIVE hadden we een plan maar was ook ruimte voor spontaniteit.”

Guus Meeuwis wil dat plan een beetje loslaten bij The Streamers. “Vrienden van Amstel was een soort concept maar nu kan het vanuit onszelf komen. Dat maakt de catalogus liedjes misschien groter”, aldus de zanger. Hij denkt meer muziek “van onze eigen smaak” in de setlist kwijt te kunnen.

Ook qua techniek is er geleerd van de livestream van de Vrienden van Amstel. “We weten nu veel meer wat er kan”, zei Roel van Velzen. “Ook technisch met hoe het in beeld wordt gebracht.” Volgens hem biedt CarrĂ©, waar het eerste concert van The Streamers plaatsheeft, als theater weer andere mogelijkheden dan evenementenhal Rotterdam Ahoy.

Eerder maandag werd bekend dat er nu al meer dan 100.000 tickets zijn vergeven voor het eerste concert. Kaartjes zijn gratis, maar fans kunnen wel een zelfgekozen bedrag achterlaten in een ‘fooienpot’.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD