Streep door verjaardagsparade koningin Elizabeth

Door: DitjesDatjes
27-03-2020

De officiële viering van de verjaardag van koningin Elizabeth, het zogeheten Trooping the Colour, gaat dit jaar niet door in de traditionele vorm. Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus gaat de parade en de daaropvolgende balkonscène op 13 juni niet door, meldt Buckingham Palace. Er worden nog enkele andere opties overwogen, zo staat in een verklaring van het hof.

De plechtigheden trekken altijd tienduizenden belangstellenden naar het centrum van Londen. De Britse koninklijke familie neemt vrijwel altijd voltallig deel aan de festiviteiten, die bestaan uit een optocht van Buckingham Palace via de Mall naar Horse Guard’s Parade en weer terug.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Op Horse Guard’s Parade mag jaarlijks één van de van de zogenoemde ‘Household’ regimenten – Grenadier, Coldstream, Scots, Irish en Welsh Guards – haar kleuren tonen aan de koningin. Elizabeth neemt de militaire parade af en rijdt daarna met haar familieleden terug naar Buckingham Palace. Daar volgt de balkonscène voor het overvliegen van vliegtuigen van de Royal Air Force en wordt er gezwaaid naar de duizenden royaltyfans.

Op 13 juni zou de 94e verjaardag van Elizabeth officieel gevierd worden. Haar werkelijke verjaardag is op 21 april.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD