Succesvolle jeugdfilm met Jennifer Hoffman gaat naar Japan

Door: DitjesDatjes
19-02-2020

De Nederlandse jeugdfilm Mijn bijzonder rare week met Tess komt komende week uit in de Japanse bioscopen. Dat heeft producent Bind Film woensdag bekendgemaakt. Het is inmiddels het twaalfde land waar de Nederlandse productie in de bioscopen te zien is. Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandstalige productie de Aziatische bioscopen haalt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De film van regisseur Steven Wouterlood blijft het opvallend goed doen in het buitenland en heeft inmiddels al 23 buitenlandse prijzen ontvangen. Onder de bekroningen bevinden zich een Special Mention op de Berlinale, de Grote Prijs op het New York International Children Filmfestival en de prijs voor beste film op het Chicago International Children’s Filmfestival.

Mijn bijzonder rare week met Tess werd dinsdag ook uitgeroepen tot een van de drie beste Europese jeugdfilms van het jaar. De film maakt kans op de European Film Award die wordt uitgereikt door een jongerenjury. Juryleden tussen de 12 en 14 jaar gaan bepalen wie op zondag 26 april met de prijs naar huis gaat.

De film is gebaseerd op het boek van Anna Woltz en vertelt over Sam die bang is om als jongste van het gezin alleen over te blijven. Tijdens een vakantie op Terschelling begint hij met een zelfbedachte ’alleenheidstraining’. Als hij Tess ontmoet, leert hij dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Belangrijke rollen zijn er voor onder anderen Jennifer Hoffman, Hans Dagelet, Terence Schreurs en Julian Ras. Sonny van Utteren en Josephine Arendsen spelen de hoofdrollen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD