Supergroep The Streamers houdt toekomst na corona open

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Nederland is sinds vrijdag een supergroep rijker: The Streamers. Deze ‘grootste band van Nederland’ met artiesten als Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Typhoon, Maan en Davina Michelle werd uit enthousiasme geboren in een tijd waar door de coronacrisis al maanden geen concerten meer mogelijk zijn. Zoals de naam al verklapt zal The Streamers optreden voor digitale fans, maar de band sluit niet uit ook na corona te blijven bestaan.

“We weten nog niet hoe het gaat lopen, maar ik kan me wel voorstellen dat het blijft. We zeiden voor de grap: als alles weer open gaat dan blijven we gewoon streamen, dus als het bevalt komt er misschien wel een tweede tourshirtje”, zegt bandleider Guus Meeuwis tegen het ANP.

Na de digitale editie van De Vrienden van Amstel Live in januari en de enthousiaste reacties daarop, werd “het zaadje geplant” door Guus bij andere artiesten om weer met elkaar samen te werken. Tijdens een gesprek tussen Guus en evenementorganisator Machiel Hofman van Tribe Company ontstond het idee voor The Streamers. “We zijn gaan rondbellen en binnen vijf minuten was iedereen enthousiast en aan boord.”

Debuut

The Streamers is echt een nieuw muzikaal collectief en niet een nieuwe editie van Vrienden van Amstel, zegt Machiel Hofman. “Ik snap heel goed dat de vergelijking daar al snel mee gemaakt is. Maar dat is echt een vast concept en dit is een band vol muzikanten die allemaal zelf bepalen en met elkaar samenstellen wat ze willen gaan doen.”

Het livedebuut van The Streamers staat gepland voor 20 maart vanuit theater Carré in Amsterdam. “We hebben als doel dat aan het einde van de avond de banken bij mensen thuis opzij zijn geschoven, er veel gezang en gejoel is en dat iedereen een hele leuke avond heeft”, zegt Machiel. De liedjes die The Streamers gaan spelen, kunnen van alles zijn. Van eigen werk tot elkaars werk en van nieuw materiaal tot bekende covers. “Het leuke is dat niets is uitgesloten”, zegt Guus.

Fooi

Het concert is gratis en alle streamers treden dan ook belangeloos op. Wel kunnen fans een zelfgekozen bedrag achterlaten in de fooienpot voor de organisatie. Partner ING neemt de kosten die komen kijken bij het evenement, zoals de huur van het theater, licht en geluid voor zijn rekening. “We willen zoveel mogelijk mensen een leuke zaterdagavond bezorgen en niet alleen voor een bepaalde elitegroep”, legt Machiel uit. “Dan moet je het gratis aanbieden, zodat iedereen in de gelegenheid is om te kijken. Maar we willen wel benadrukken dat we een bijdrage enorm waarderen, elke euro die binnenkomt gaat naar de makers van het evenement.”

De livestreamconcerten beginnen na een jaar inmiddels wel te wennen, maar met zo’n grote groep is het wel een stuk leuker, vindt Guus. “Ik ga niet zeggen dat het een goede vervanger is voor het echte werk, want dat is het niet. Maar het is wel de beste vervanger voor het echte werk. Het heeft geen zin om dingen met elkaar te vergelijken die nauwelijks met elkaar te vergelijken zijn, maar wat je wel kan doen is kijken naar wat er nu kan en mag. Dit is super en hier kunnen we voorlopig wel mee door.” Machiel beaamt dat. “Met elkaar werken aan iets wat er sowieso gaat komen maakt je gewoon blij, dat is een prima vervanger van het echte werk op dit moment.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck