Sylvana en Quinsy eerst Bij1 nu Uit1

Sylvana Simons
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Nadat Sylvana Simons, de partijleider van Bij1, tot twee keer aan toe haar emoties nauwelijks kon bedwingen in de debatten met minister Grapperhaus (Justitie) en premier Rutte blijkt het ook in de eigen partij te stormen. De nummer twee op de lijst Quincy Gario, bekend van zijn anti-Zwarte Piet acties ‘Kick Out Zwarte Pie’t, is plotseling uit de partij gezet.

Bij het bestuur van de politieke partij Bij1 waren er signalen binnengekomen dat mensen zich in de partij zich ‘onveilig’ voelden vanwege de Zwarte Piet-actievoerder. Het advocatenkantoor Van Overbeek De Meyer deed onderzoek en vervolgens is Quincy uit de partij van Simons verwijderd.

Sylvana Simons en Quinsy Gario zijn dus niet meer Bij1 maar vanaf nu Uit1!

Pestgedrag

Binnen Bij1 dat door Simons is er kennelijk sprake van ‘pestgedrag en machtsmisbruik’, want Quincy reageert in het dagblad Trouw dat hij zelf dit gedrag ‘aan de kaak wilde stellen’.

Het is aannemelijk dat Sylvana Simons, die zelf eerder vertrok bij allochtonenpartij Denk, het besluit van het bestuur steunt. Het levert wel een groot risico op want Quincy staat nummer 2 op de kieslijst van Bij1. Als Simons om wat voor reden dan ook haar zetel inlevert dan is Quincy de eerste die haar kan opvolgen.

Stemmentrekker

Vorig jaar was alles nog koek en ei tussen Sylvana en Quincy. Hij werd als actievoerder tegen Zwarte Piet gezien en een stemmentrekker. Kick Out Zwarte Piet werd door Quince verkocht als een ‘kunstproject’ en zou als een magneet kiezers naar het stemhokje lokken om Bij1 groot te maken in het parlement.

Uiteindelijk werd het een zetel voor de Simons-club. Sinds 17 maart is de welbespraakte Simons vaak te vinden bij de interruptiemicrofoon, waar ze het hoogste woord voert. Tegelijkertijd weet ze haar emoties nauwelijks te bedwingen als ze haar zin niet krijgt. Vorige week wilde ze het kabinet de dood van 30.000 corona-doden in de schoenen schuiven, tot grote irritatie van premier Rutte.

Juichen

Quincy weet nog van niets van het besluit van het bestuur om hem uit de partij te kicken, zegt hij in zijn reactie in Trouw. ,,Het laatste wat ik wil is dat racistisch Nederland gaat juichen over de ruzie in de partij.”

BIJ1 volgt het spoor van 50Plus en Forum voor Democratie waar ook al gelazer is. FVD-leider Baudet schijnt zelfs een Forum-land te willen stichten. 50Plus-lijsttrekker Liane Den Haan wil, nadat ze zich heeft afgescheiden van de ouderenpartij, zich mogelijk gaan aansluiten bij een andere fractie.

Tags

50PLUSBIJ1FVDLIANE DEN HAANSYLVANA SIMONSTHIERRY BAUDETTWEEDE KAMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck