Syrische engel Hanin brengt Voice-jury in tranen

Hanin al Kadamani
Door: Jos La Grande
21-11-2020

Nooit eerder heeft een optreden van een Voice-deelnemer tijdens de audities tot zo veel emoties geleid. Hanin al Kadamani zorgde voor tranen bij de juryleden. De 17-jarige bracht ook het kijkerspubliek in ontroering.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Een engel is gekomen in Nederland en het is nog niet eens KERST”, was een van de reacties uit de huiskamer. Ook bij Jan Smit, het kersverse jurylid, was er emotie: ,,Het leek wel alsof er een engel zong…’

Droom in vervulling

Voor Hanin kwam een droom in vervulling, terwijl haar familie vanachter het glas toekeek hoe ze ‘Let it be’ zong van The Beatles. Hoe toepasselijk. De vader van Hanin kon zijn geluk niet op toen hij zag dat alle vier de juryleden ‘draaiden’ voor zijn dochter. Het was zichtbaar voor heel Nederland. Hier ging een droom in vervulling en iedereen leefde mee met het succes.

Hoeveel leed heeft dit gezin moeten doorstaan de afgelopen jaren? Wat is hun verhaal? Dromen van succes en daar sta je dan op het podium voor een miljoenenpubliek.

Hani vertelde daarvoor hoe het gezin vanuit Syrië naar Nederland vluchtte. ,,We zijn gevlucht voor slechte mensen en we zijn echt gelukkig hier in Nederland”, vertelde ze over hun komst naar Nederland. Het ontlokte ook bij andere kijkers reacties. Hani zei dat ze gelukkig is in Nederland.

Tranen

Een reactie van een ex-vluchteling op het optreden van Hani: ,,Ik ben ook vluchteling geweest (Kosovo oorlog). Ik ben Nederland en mijn Nederlandse vrienden dankbaar. 2002 terug naar Kosovo en sinds 16 jaar heb ik een topleven in CH. Maar Nederland vergeet ik nooit.”

Hanin trakteerde The Voice, op verzoek van Ali B., op een kort fragment van een Arabisch lied. Ze zong het a capella. Ook dat zorgde weer voor tranen, onder anderen bij Waylon. Zonder een spoor van enige twijfel in haar stem (‘Ik vind jullie allemaal leuk’) koos Hanin voor Anouk als coach.

Daarna sloot ze dolgelukkig, vanwege het succes, haar familie in de armen.

Meer DenD