Tan kijkt terug: Vertrek Luuk Ikink was misschien wel een voorteken…

Humberto Tan
Door: Redactie
13-08-2018

RTL haalde Luuk Ikink weg zonder dat Late Night-presentator Humberto Tan daar vooraf van op de hoogte was gesteld. ,,Ik hoorde het toen ik terugkwam uit Brazilië: Luuk gaat naar Boulevard. Het was een mededeling.”

Humberto Tan heeft het nog steeds moeilijk met zijn gedwongen vertrek bij RTL Late Night.

In een een interview met het NRC zegt hij dat ‘dit de slechtste periode is in mijn 25-jarige televisiecarrière’.

,,Er is veel prestigeverlies, veel pijn. Een les in nederigheid. Het gevoel dat ik anders gedaan had kunnen hebben – dat knaagt”, aldus Tan.

Het plotselinge vertrek van zijn sidekick Luuk Ikink was misschien wel een voorteken, denkt Tan nu.

Tan in de NRC: ,,De ochtend dat ik het moest vertellen aan het team vond ik extreem zwaar. Je moet tegen mensen zeggen dat ze misschien hun werk kwijt zijn. Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden.”

,,Maar kijkers hebben altijd gelijk”, kijkt Tan terug in de krant.

„Ze zeggen dat het programma te licht zou zijn. Maar het ging vaak genoeg over leven of dood, dat noem ik niet licht. En voor een deel waren er misschien te veel RTL-gasten, maar bij de NPO worden ook NPO-mensen uitgenodigd. Dat is alleen diverser.”

Meer DenD