Tante Rikie signeert kinderboek tijdens drive-in op Zwarte Cross

Door: DitjesDatjes
21-11-2020

Liefhebbers van Tante Rikie’s kinderboeken konden zaterdag bij haar langsrijden tijdens de drive-in op het festivalterrein van de Zwarte Cross. Ter ere van de lancering van “Tante Rikie’s onmundig mooie verhalenboek”, het tweede kinderboek van de festivaldirectrice, signeerde ze de eerste 100 exemplaren.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De festivaldirectrice zat aan een tafeltje buiten gekleed in een dikke jas en getooid met een zonnebril, terwijl een rits aan auto’s in de rij stond voor haar handtekening. In haar nieuwe boek staan 29 verhalen die vertaald zijn in het dialect van de Achterhoek. Onder anderen Gerda Havertong, Siem en Luuk de Jong, Arnon Grunberg en Guus Hiddink schreven een kinderverhaal voor het Achterhoekse kinderboek.

De festivalorganisatie vindt het belangrijk dat het dialect gesproken blijft worden. “Met dit boek willen wij een bijdrage leveren aan het behoud van de streektaal”, zei een woordvoerder eerder deze week tegen De Gelderlander.

De verhalen zijn daarom ook te ervaren als luisterboek om de kinderen de uitspraak goed aan te leren. Onder anderen Achterhoekse BN’ers als Jelmer Gussinklo, Sander Berendsen en Rocco Ostermann hebben meegewerkt aan de luisterversie.

Dat de festivaldirectrice op 21 november haar nieuwe boek lanceert, is niet toevallig. Op deze dag zouden de kaarten voor de Zwarte Cross 2021 in de verkoop gaan. Maar nadat het festival afgelopen zomer niet doorging vanwege corona, hebben de meeste kaarthouders hun toegangsbewijs bewaard en is het festival reeds uitverkocht.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD