Teddybeer Rico Verhoeven laat zijn hart en vuisten spreken 

Door: DitjesDatjes
19-04-2018

Hollywood lonkt voor Nederlandse Rocky 

Rico Verhoeven is een gentleman, maar wie in de K1-ring tegen zijn twee vuisten oploopt denkt daar snel anders over. 28 jaar, lengte 1,96, 119 kilo schoon aan de haak en geboren in Bergen op Zoom. 

Een portret van een sportheld. 

Zijn ouders Lies en Jos vernoemden baby Rico naar Ricardo ‘Rico’ Tubbs uit de politieserie Miami Vice. Het ligt bepaald niet voor de hand om je zoon zo te noemen, maar wie had kunnen bedenken dat Rico ambities heeft om, net zoals Arnold Schwarzenegger, te eindigen als acteur in Hollywood. 

Rico is de publiekslieveling, boegbeeld van K1 met gevoel voor show en publiciteit en zijn hoofd is gevuld met hersenen in plaats van zaagsel. 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld vechters als Badr Hari of de vroegere boomlange K1-kampioen Semmie Schilt begrijpt Verhoeven nu al dat er ook nog een toekomst is na het knokken. En hij straalt positivisme uit: Chantal Janszen bleef zelfs bij hem slapen voor haar programma. Ook waren er tranen toen hij een fan en kankerpatiënt bezocht in het VUmc. En hij heeft nu al een eigen biografie: Rico is een man van vlees en bloed. 

Rico had allesbehalve een gemakkelijke jeugd. Moeder Lies was alcohol- en drugsverslaafd en al snel ging Rico bij zijn vader Jos wonen. Zijn vader, actief in karate, was zijn grote inspirator. Zoals Jos Verstappen zijn zoon Max begeleidt, zo ging het ook bij de Verhoevens. Vader Jos nam Rico mee naar de sportschool op Tholen en hij was de steun en toeverlaat van de kickbokskampioen.. 

De dreun was oneindig groot toen Rico’s vader vorig jaar kwam te overlijden. Zijn situatie was uitzichtloos. ,,Gisteren heeft mijn vader besloten te stoppen met vechten tegen de ziekte van Alzheimer. Hij was stoer, trots en koppig, maar dit was iets waar hij heel goed over had nagedacht” zo deelde Rico zijn verdriet met zijn vele fans 

Een paar weken na de dood van zijn vader moest Rico de ring in tegen de Belg Ben Saddik, die hem tijdens de traditionele stare-down (de K1-vechters kijken elkaar een paar dagen voor de wedstrijd elkaar eens flink in de ogen) bespuugde. Verhoeven won en droeg de overwinning op aan vader Jos. 

Familie is voor Rico ALLES. Zijn vrouw Jacky Duchenne steunt hem door dik en dun. Met twee dochters (Jazlynn en Mikayla) en zoon (Vince) is het gezinnetje compleet. Rico en Duchenne hebben ook andere, bittere tijden gekend. Verhoeven moest letterlijk knokken om aan geld te komen. Hij gebruikte zijn laatste centen om te kunnen trainen. En Duchenne heeft haar baan als verpleegster opgegeven om voor de kinderen te zorgen. 

Succes bleef niet uit. Rico Verhoeven heeft de afgelopen jaren de absolute top gehaald. De gages zijn niet misselijk. Klapstuk was de partij tegen Badr Hari in december 2016. Soms verdient Rico wel een half miljoen euro per gevecht, is de inschatting. 

De kassa rinkelt en rinkelt. Bedrijven staan voor Rico in de rij. Adidas, een eigen kledinglijn, een eigen parfummerk, onderbroeken, fitnessproducten en rollen in tv-series en films. Vorig jaar kocht Verhoeven een nieuw huis in Halsteren voor een bescheiden €688.000,-.  Sylvester (Rocky) Stallone heeft hem nu zelfs gevraagd of hij een keer in Hollywood wil langskomen om te praten over een filmrol. 

Nog een paar jaar de ring in, waaronder binnenkort een lucratieve rematch tegen Badr Hari, maar daarna wil Rico Verhoeven nieuwe stappen maken.  

De Nederlandse teddybeer in de K1 heeft zijn plek aan de top met beide handen (en met een geweldige traptechniek) zelf verdiend.  Met vallen en opstaan. Dat ging zo ver dat hij ooit afscheid nam van zijn vader als trainer. ,,Ik heb daarvan geleerd om altijd voor mezelf te kiezen. Pa, ik snap dat je boos bent,

Meer DenD