The Script vond nieuwe album therapeutisch werken

Door: DitjesDatjes
08-11-2019

De mannen van The Script zijn razend enthousiast over hun zesde plaat Sunsets & Full Moons, die vrijdag verschijnt. De band omschrijft het als een van hun meest persoonlijke albums. Zo verloren zanger Danny O’Donoghue en drummer Glen Power allebei hun vader en stopten ze die pijn in de nummers. Dat kwam de muziek ten goede, maar werkte ook bij het rouwproces, vertellen de bandleden van The Script voor de camera van het ANP.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat de muzikanten met groot verdriet te maken hadden tijdens de opnames kwam ze helaas bekend voor. Ook tijdens het opnemen van hun debuutalbum in 2008 verloren ze dierbaren. Zo overleed Danny’s moeder en de vader van gitarist Mark Sheehan. “Bij het maken van beide platen gebeurde er zoveel heftigs”, zegt Danny. “Er zijn enorm veel emoties waar je doorheen gaat, maar dan ontstaat er in mijn ogen ook iets magisch. Als er zoiets heftigs in je leven gebeurt, wakkert dat een creatief licht aan en ontstaat er magie.”

Vanwege die parallel tussen de twee albums omschrijft de band de nieuwe plaat ook als een opvolger van hun debuut. Mark beaamt dat, maar ziet wel in de muziek terug dat er elf jaar tussen de platen zit. “We hebben ons net zo gefocust op de teksten en de melodieën en hoe we erin stonden is hetzelfde. Maar ik heb wel het gevoel dat ons geluid vooruit is gegaan.”

Vrienden

Een ander groot voordeel van het delen van emoties in de muziek vinden de Ieren het effect dat het heeft op de fans. “We krijgen heel veel berichten van fans die vertellen over dingen die zij hebben meegemaakt die ze terughoren in de liedjes en hoe het ze heeft geholpen”, vertelt Glen. “Het is geweldig voor ons om die liedjes te spelen, wetende dat het hen iets heeft gebracht.”

Voor The Script zijn er nog genoeg verhalen te vertellen. De mannen zijn elkaar na zes albums en twaalf jaar samen zeker nog niet zat. “Het is net als met je familie of je vriend of vriendin. Relaties hebben pieken en dalen en je maakt samen goede en slechte tijden mee. Maar je doet het allemaal samen en dat is het belangrijkst”, vindt Danny.

Ook elkaars verschillen accepteren is volgens de zanger een belangrijke reden dat ze elkaar nog niet de tent hebben uitgevochten. “Op de eerste plaats zijn we vrienden. Ik heb het vaker gezegd, maar we maken eerst de band kapot voordat we vriendschap kapot maken.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD