The Voice Senior knock-outs: ‘Gooi je eigen pijn erin’

Door: Jos La Grande
16-09-2019

Het was Angela Groothuizen die kwam met een wijze raad aan senior Tom de Jong, die een poging deed om Robert Long te doen vergeten. ,,Gooi je eigen pijn erin”, luidde het advies aan de 65-jarige, die later van het podium afdroop omdat een zekere Eddy Taylor (Otis Redding) en Bruno Lord (,,vrije ziel”) wel excelleerden.

Bij deze knock-out aflevering van The Voice Senior kwamen de coaches Frans, Marco, Ilse en Angela niet verder dan een persoonlijke advies: ‘zing het voor je overleden vrouw’ en ‘maak het persoonlijk’ en meer van dat soort huis-, tuin- en keukenpraatjes. Ze psychologiseerden er op hun manier lekker op los.

Marco Borsato na het optreden van de 80-jarige weduwnaar Klaas van der Veen. ,,Ik had het gevoel dat je dit voor Beppie zingt…”

Sneakers

De meeste Seniors gooiden trouwens ook nog een ander sterk wapen in de strijd: de witte sneakers. Het maakt je natuurlijk jong en je wil wat: namelijk de winst in The Voice Senior en wat schnabbels ter aanvulling op het pensioen.

Even een paar favorieten op een rijtje:

Natuurlijk (1) Ruud Hermans met zijn authentieke country-stijl zong hij voor goede bekende Ilse Delange You are always on my mind. Steve Yocum (2) doet volgende keer een solo op zijn trombonbe en de wereld staat te trillen. Terwijl René van der Wel (3) eerlijk gezegd niet onderdoet voor zijn coach Marco Borsato (ook die twee kennen elkaar heel goed). De al genoemde Eddy Taylor (4) is de huizenhoge favoriet.

Afvallers

Dan naar de afvallers. Frans Biezen, bijvoorbeeld, beter bekend als Frank Ashton, haalde de eindstreep niet. Marco Borsato wist wel waarom: ,,Je moet honger hebben naar de eerste plek”, zei Borsato serieus tegen een man op leeftijd. Ook was er nog iets anders bij Frans gesignaleerd: hij mist blijdschap.

De nep-Lenny Kuhr José van der Staak (,,Wat heb je moeten struggelen”) kan weer terug naar haar tekenboerderij (,,Je vergat een woordje”), terwijl er wat onbegrip leek te zijn toen Angela Groothuizen de Friezin Inez Timmer het ravijn in duwde. Eerlijk gezegd, onterecht. Want deze mevrouw, zo vond ook Frans Bauer, stond daar als een Amerikaanse diva te schitteren.

Frans Hondijk (Uptown Girl) wist waarom zijn naamgenoot het niet haalde. ,,Het was af en toe met de Franse Slag…”

De enige die zijn gevoelens echt liet gaan deze editie was Frits Tilburgs, over wie Marco nog zei: ,,Dit was een visitekaartje voor jezelf”. Toen Frits, nogal gedesillusioneerd het podium verliet, maakte hij van zijn hart geen moordkuil: ,,Klote, als ik het heel eerlijk mag zeggen”

 

Meer DenD