‘Themapark Tom Poes en heer Bommel in Achterhoek’

Door: DitjesDatjes
11-07-2020

In Groenlo komt een themapark rond de wereld van Tom Poes en heer Bommel. De familie en uitgever van de legendarische strip heeft hierover een akkoord gesloten met vakantiepark Marveld in Groenlo. Het pretpark Bommelwereld verrijst in een hal van 10.000 vierkante meter ten noorden van het park. “We hopen binnen afzienbare tijd te kunnen starten met de bouw”, vertelt Edwin Bomers, ceo van vakantiepark Marveld in De Telegraaf. “Er staat een vraagteken achter 2021. Maar we kunnen helaas nog niet te ver vooruitkijken”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bomers liep al lang rond met plannen om zijn vakantiepark uit te breiden met een attractie voor dagjesmensen. “We zochten een duidelijk thema met echtheid. Geen plastic fantastic. Toen kwamen we op Bommel”. Volgens hem passen Tom Poes en heer Bommel perfect in de Achterhoek: “Het is het gebied met de meeste kastelen in Nederland. Dus het is logisch dat Bommelstein hier had gelegen.”

De Toonder Compagnie, het bedrijf dat de rechten van Marten Toonder en zijn creaties beheert, was direct enthousiast. Temeer omdat een eerdere poging Bommel in de Efteling onder te brengen, mislukte.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD