Tibor Lukács bingewatcht Nieuwe Buren ook

49

HILVERSUM – Acteur Tibor Lukács kon niet stoppen met kijken op de screeningsdag van het nieuwe, derde seizoen van de Nederlandse dramaserie Nieuwe Buren waarin hij een prominente rol vertolkt.

“We zouden eigenlijk twee afleveringen kijken, maar ik moest ‘s middags toch even naar huis bellen om te zeggen dat ik later thuis zou komen. Gek idee om steeds naar jezelf te kijken, maar uiteindelijk heb ik geloof ik acht afleveringen gebingewatcht”, vertelt hij. Volgens Lukacs is het nieuwe seizoen door de makers zo opgezet dat het bingewatchen bevordert.

“In het begin zijn er veel verhaallijnen die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken hebben, maar naarmate het seizoen vordert sluiten die allemaal in elkaar. Het verhaal is zodanig geschreven dat ook jongere kijkers zich herkennen”, verklapt Tibor.

In het derde seizoen van Nieuwe Buren nemen Milo (gespeeld door Tibor) en Anouk (Fockeline Ouwerkerk) samen met hun zeventienjarige dochter Fay (Abbey Hoes) hun intrek in de wijk. Eva (Bracha van Doesburgh) en Peter (Daan Schuurmans) moeten de degens kruisen met het nieuwe stel en andere nieuwe personages.

Tibor kan niet te veel verklappen over zijn rol van Milo, die in het tweede seizoen al even langskwam. In de nieuwe serie lijkt hij zijn leven te hebben gebeterd, maar uiteindelijk gebeuren er toch weer duistere zaken.

Ook Lilly (Anneke Blok) en Carl (Leopold Witte) keren terug. Nieuw aan de cast toegevoegd zijn Ian (Raymond Thiry) en Wilma (Beppie Melissen).

Nieuwe Buren 3 is vanaf vrijdag 2 maart te zien via Videoland en telt tien afleveringen.

 

BuzzE