Tientallen arrestaties bij rellen in Spanje na arrestatie rapper

Door: DitjesDatjes
18-02-2021

De Spaanse politie heeft tijdens de rellen in het land woensdagavond ongeveer vijftig mensen opgepakt. De politie arresteerde vijftien mensen in Madrid. Verspreid over Catalonië werden nog 31 relschoppers opgepakt, waaronder veertien in Lérida en tien in Barcelona.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In meerdere Spaanse steden, met name in Catalonië, waren woensdag voor de tweede dag op rij onlusten uitgebroken naar aanleiding van de arrestatie van rapper Pablo Hasél in Lérida, dinsdag. De 32-jarige Catalaan was in 2018 veroordeeld tot negen maanden cel wegens majesteitsschennis en verheerlijking van geweld en terrorisme in zijn teksten, maar hij had tot dusver geweigerd om de gevangenis in te gaan.

De rellen, die eerder uitbraken in Barcelona, Girona, Palma de Mallorca en Valencia, sloegen woensdag over naar Madrid. In de hoofdstad zette de oproerpolitie onder meer traangas en rubberkogels in tegen duizenden demonstranten. Ook in Barcelona kwam het weer tot gewelddadige confrontaties, waarbij de politie rubberkogels gebruikte.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD