Tientallen fans melden zich bij Efteling voor grafzerk Kate Bush

Door: DitjesDatjes
27-01-2022

Vele tientallen fans van zangeres Kate Bush hebben zich de afgelopen dagen bij attractiepark De Efteling gemeld omdat zij interesse hebben in haar grafzerk. Dat heeft een woordvoerder van het park gemeld. Het Spookslot, een van de oudste attracties van het park, wordt komende zomer gesloopt. In de tuin staat een zerk van Kate Bush, die daar in 1978 een aantal clips opnam.

“Veel mensen benaderen ons via sociale media”, vertelt de zegsman. “Maar er zijn ook mensen die mailen en bellen.” Er zijn ook bekende Nederlanders die interesse hebben in het bijzondere object. Op Instagram en Twitter lieten radiomakers Conny Kraaijeveld (RTV Utrecht) en Lammert de Bruin (1Vandaag) al weten dat zij zich ook wel over de zerk zouden willen ontfermen.

De kans dat een van de fans de zerk krijgt, is overigens klein. De Efteling heeft al laten weten na te denken over een museum waar de bijzondere steen aan kan worden geschonken. AVROTROS denkt ondertussen na over een nieuwe televisiespecial met Kate Bush ter gelegenheid van de sluiting van het Spookslot.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD