Tijdelijk museum Kenny B op station Arnhem

Door:
25-07-2017

ARNHEM – In navolging van presentatrice Floortje Dessing heeft zanger Kenny B een maand lang een eigen museum op een treinstation in Nederland. In de tentoonstelling op station Arnhem zijn diverse muziekinstrumenten te zien uit de hele wereld en bijzondere objecten uit Suriname.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 55-jarige zanger mocht net als Floortje het depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen in om museumstukken te selecteren. Daar liggen maar liefst 375.000 objecten uit het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Kenny B koos uit de collectie vooral voor een combinatie van muzikaal en Surinaams. Bezoekers van de tentoonstelling zullen dan ook instrumenten tegenkomen die Kenneth Bron herinneren aan zijn jeugd in Suriname.

Het minimuseum gaat donderdag 27 juli open en is tot en met 20 augustus te bezoeken op perron 10/11 van station Arnhem. Daarna krijgen ook straatvoetballer Soufiane Touzani, tv-presentator Filemon Wesselink en kok Yvette van Boven hun eigen tentoonstelling op de stations van respectievelijk Utrecht, Zwolle en Amsterdam.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD