Tino Martin verliest respect kijkers na botte opmerking

Tino Martin
Door: Eva Steins
20-04-2021

Tino Martin ligt zwaar onder vuur nadat hij zich op een vrij botte manier uitliet bij Humberto Tan aan tafel. De zanger raakte in gesprek met een interseksueel, en koos daarbij niet de meest tactvolle weg…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Marleen Hendrickx is net als Tino te gast bij Humberto. Zij is intersekse: biologisch gezien werd zij geboren als een man, maar haar lichaam ontwikkelde zich tot een vrouw. Aan tafel bij Humberto vertelt zij dat dit ook wel gezien wordt als ‘hermafrodiet’, maar dat dit nu gezien wordt als een beledigende term.

‘Ik begrijp het niet’

Tino, die tevens aan tafel zit, probeert wat licht te schijnen op het onderwerp. Dit doet hij op een bijzonder onhandige manier. ,,Mag ik wat vragen of niet? Ik heb nou even naar je geluisterd, maar ik begrijp het nog steeds niet. Of je het nou zo mag noemen of niet: ben je nou wel of niet hermafrodiet?”

Marleen drukt hem vervolgens op het hart dat dit woord niet meer gebruikt wordt, waarop Tino antwoordt: ,,Dat gebruiken we niet meer, maar je bent het eigenlijk wel zeg maar? Ondanks dat we het niet meer zo mogen noemen?”. Marleen antwoordt aarzelend: ,,Ehm, nou, ik ben intersekse.”

Op Twitter barst een bom na de ongevoelige uitspraak van de volkszanger. ,,Tino Martin, stomme zak. “Hoe moet ik nou noemen, hermafrodiet?” #intersekse #humberto Go Marleen, vertel het ze! Ik heb je verhaal gedeeld met mijn leerlingen”, schrijft een woedende volger.

Meer DenD