Titanen strijden in Beverly Hills om Golden Globes

Golden Globes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

1917, the Irishman, Joker, Marriage Story of The two Popes?

Komende nacht in het Beverly Hilton Hotel worden de Golden Globes uitgereikt en alle acteurs, regisseurs, artiesten en producenten met een uitnodiging op zak zijn nu al helemaal op van de zenuwen. Natuurlijk hebben de Oscars nog steeds meer impact en uitstraling, maar met de opmars van tv-streamingdiensten worden de Globes steeds belangrijker.

Netflix (o.a. The Crown) is met in totaal 17 nominaties dan nu ook al het meest succesvol, maar ook Apple is voor het eerst met een serie genomineerd.

Bij de beste resisseur-verkiezing is Bong Joon Ho van de intrigerende Indiase film PARASITE outsider. Hij zal onder andere Todd Phillips, regisseur van JOKER en Martin Scorese van THE IRISHMAN met o.a. Al Pacino moeten verslaan. Het zijn deze films, plus ONE UPON A TIME IN HOLLYWOOD die er volgens de laatste geruchten goed op staan.

Byoncé

Wie de avond mag presteren is ook al zo’n erezaak, maar acteur en veteraan Ricky Gervais mag het nu zelfs voor de 5e (en volgens eigen zeggen laatste) keer doen en zangeressen Byoncé en Lady Gaga (vorig jaar nog spectaculair in de blauwe jurk) strijden om de beste geklede vrouw van het evenement. Maar daar is dan weer geen Globe voor.

Iedereen heeft natuurlijk zo zijn eigen voorkeuren, maar tussen de komende winnaars van de Golden Globes zitten zonder twijfel de grote namen, zoals Scarlet Johansson, wellicht Quentin Tarantino en misschien ook wel topacteur Anthony Hopkins, die in THE TWO POPES een meesterlijke paus Benedictus speelt.

Roddels

Vanzelfsprekend wordt er in de Amerikaanse media volop gespeculeerd en geroddeld. Zo werd Ansel Elgort en GF Violetta gespot bij juwelier Tiffany’s waar ze een ring aan het uitzoeken waren voor vanavond. Maar er was ook al een pre party Gold Meets Golden met talloze filmsterren en Olympische sporters die bij elkaar kwamen voor het goede doel. En ja, Jenifer Aniston (Friends) zal er vanavond ook bij zijn met haar vriend Brad Pitt.

TV-host Ellen DeGeneres ontvangt de Carol Burnett Award en Tom Hanks krijgt de Cecil B. deMille Award, een speciale prijs voor iemand die een grote bijdrage leverde aan de filmindustrie.

Lady Gaga
Regisseur Noah Baumbach, Scarlett Johansson en Adam Driver.
Anthony Hopkins
Regisseur Quentin Tarantino en Leonardo DiCaprio (r).
BONG JOON HO

Tags

ELLEN DEGENERESLADY GAGARICKY GERVAIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck