‘Toch veel luxe voor Weinstein’

Weinstein
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Rebecca Looijen

Een week na zijn veroordeling voor verkrachting en aanranding, zit Weinstein nog niet in de gevangenis. Hij vertoeft op dit moment nog steeds in een ziekenhuis in New York. En daar zou hij het erg comfortabel hebben.

Gisteren liet zijn woordvoerder nog weten dat Weinstein ‘langzaam gek’ aan het worden zou zijn. In het ziekenhuis zou hij opgesloten zitten in een kale kamer. Daar zou hij alleen maar een toilet hebben. Een insider uit het ziekenhuis beweert nu toch iets anders.

Tv kijken in een leren stoel

Hij zou in een comfortabele leren stoel gewoon in de tv-kamer van het ziekenhuis kunnen zitten. Dat is te zien op foto’s die Daily Mail exclusief aangeboden kreeg. Met zijn rolstoel is hij daar zonder boeien naartoe gebracht. Weinstein verblijft in het ziekenhuis omdat hij beweert last te hebben van druk op zijn borst.

Daar leeft hij ondertussen redelijk in vrijheid. ,,Hij wordt behandeld als een gewone patiënt’’, vertelt de insider. ,,Met zijn rolstoel kan hij zelf heen en weer naar de tv-kamer.’’ Daarnaast zou hij boeken lezen, contact hebben met zijn familie en zou zijn advocaat tijdens het bezoekuur snacks voor hem mee hebben genomen.

Gevangenis Rikers Island

Wanneer de veroordeelde Weinstein naar de streng-bewaakte gevangenis Rikers Island vertrekt, is nog niet duidelijk. Hij zou afgelopen vrijdag een CAT-scan gehad hebben. Ondertussen ontstaat er veel onbegrip over zijn verblijf in het ziekenhuis, meldt Telegraaf.

Zijn woordvoerder heeft daarop gereageerd. Volgens hem zit Weinstein wel in een ‘mentale gevangenis’. Ook blijft hij erbij dat zijn eigen ziekenhuiskamer geen pretje is. ,,Hij heeft enkel een ziekenhuisbed en een toilet zonder bril of deksel. Bovendien kan iedereen naar binnen kijken, doordat er overal ramen zitten.’’

Toch kan hij in gevangenis Rikers Island niet rekenen op die vrijheid. Daar zal hij niet zomaar familie over de vloer krijgen of tv kunnen kijken wanneer hij wil. 23 uur per dag zal hij zonder gezelschap in zijn cel doorbrengen. Hoe lang hij daar blijft, hoort Weinstein op 11 maart. Zijn gevangenisstraf kan van minimaal vijf jaar oplopen tot 29 jaar.

Tags

GEVANGENISHARVEY WEINSTEINWEINSTEINZIEKENHUIS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck