Tom Holkenborg gaat ook muziek voor vijfde Mad Max-film doen

Door: DitjesDatjes
21-05-2022

De Nederlandse componist Tom Holkenborg gaat de muziek maken van Furiosa, het vijfde deel in de Mad Max-reeks. Dat heeft regisseur George Miller zaterdag gemeld op het festival van Cannes. “We zijn al aan het werk”, aldus Miller.

Holkenborg maakte eerder de muziek voor de vierde Mad Max-film Fury Road en de nieuwe film, Three Thousand Years of Longing. Het drama over een schrijfster (Tilda Swinton) die een geest (Idris Elba) ontmoet die haar drie wensen biedt, beleefde vrijdagavond de wereldpremière op het festival.

Anya Taylor-Joy speelt de titelrol in Furiosa. De The Queen’s Gambit-actrice neemt daarmee de plaats in van Charlize Theron, die het personage speelde in Fury Road. Die film maakte weer deel uit van de Mad Max-reeks die in 1979 startte met Mel Gibson in de rol van Max, een politieagent in een post-apocalyptische wereld waarin motorbendes de macht over dreigen te nemen.

Het is de bedoeling dat Furiosa in mei 2024 in première gaat. De 54-jarige Holkenborg trad vroeger veel op als Junkie XL. Maar de laatste vijftien jaar heeft hij zich toegelegd op het componeren van filmmuziek. Hij woont en werkt in Los Angeles en maakte de soundtracks van grote hitfilms als Deadpool, Godzilla v Kong en Alita: Battle Angel. Soms werkt hij nog mee aan Nederlandse producties, zoals Brimstone van Martin Koolhoven.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD