Tour de Tietema presenteert rappende Pogacar

Door: DitjesDatjes
03-07-2022

De mannen achter het YouTube-kanaal Tour de Tietema hebben zondag met het nummer ‘Wielerhart’ een ode aan de wielersport gepresenteerd. Opvallend aan het lied is de bijdrage van Tadej Pogacar. De Sloveen, tweevoudig winnaar van de Tour de France, speelt als rapper een rol in de clip van het nummer.

Initiatiefnemer Bas Tietema en zijn partners Devin van der Wiel en Josse Wester zingen het nummer, waarvoor ze Pogacar eerder benaderden. “Hij was eigenlijk direct enthousiast en wilde graag meewerken”, vertelt Tietema, die dit jaar zijn debuut maakte in het profpeloton. Door een huidallergie moest hij zijn wielerambities ooit opbergen om vervolgens een bekende YouTuber te worden. “Pogacar was – net als wij overigens – onzeker over zijn zangkwaliteiten, maar kon de lol er wel van inzien. Ik vind het bijzonder mooi dat iemand met zo’n status, vlak voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar, de moeite neemt om hier iets leuks van te maken.”

Het nummer is geschreven en geproduceerd door Leo Alkemade en Daan Ligtvoet. Die laatste is vooral bekend als Donda Nisha, de producer van onder meer hits van Snelle (zoals Reünie en Scars).

 

BuzzE

 

 

Meer DenD