Tranendal emotionele Sophie Hermans na keiharde aanval Wilders

Sophie Hermans huilend na betoog Wilders
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Of Sophie Hermans, één van de belangrijkste VVD-politici van dit moment, de ‘assistent-tassendrager’ van premier Mark Rutte is? Die vraag van een spijkerharde Geert Wilders aan zijn collega fractievoorzitter Hermans was tegen het zere been. Op het spreekgestoelte van de Tweede Kamer vloeiden er tranen.

Hermans kon zich niet lang beheersen en was vrijwel niet in staat om zich te verdedigen. De aanval van Wilders tijdens het debat over de Voorjaarsnota zorgde voor ontzetting bij de andere fracties in het parlement.

Schepje bovenop

Wilders, die zelf ooit VVD-Kamerlid was en zich later afsplitste, bond niet in. Hij deed er nog een schepje bovenop, terwijl Hermans zich langzaam probeerde te herpakken. De liberale bleek emotioneel echter zwaar aangeslagen door de opmerkingen van Wilders. Hij verweet haar niet op te komen voor de koopkracht van de VVD-stemmers en van de andere Nederlanders.

De aantijgingen van Wilders waren ook een reactie op de eigen verklaring van Sophie Hermans afgelopen zaterdag tijdens het VVD-partijcongres in Halfweg. Toen zei Hermans dat ze ‘gewoon Sophie Hermans’ was en op eigen kracht carrière in de politiek heeft gemaakt. Dat Hermans de dochter is van de voormalig minister Loek Hermans en dat ze jarenlang de politieke ‘antenne’ was van Rutte was volgens Hermans slechts bijzaak.

Koopkracht

Hermans verweerde zich: ,,Ik sta hier als fractievoorzitter van de VVD om de goede dingen voor Nederland te doen. Ik wil graag het debat voeren, maar alstublieft op de inhoud en niet op de persoon.”

Wilders daarentegen stelde dat Hermans en haar fractie slaafs achter het koopkrachtbeleid van het kabinet-Rutte aanloopt en alleen maar vragen stelt.

In de Tweede Kamer gaat het er de laatste jaren tijdens de debatten steeds feller aan toe, Persoonlijke aanvallen worden niet langer geschuwd. Zeker niet door ‘straatvechter’ Wilders, die het klappen van de zweep kent. Het was de Amerikaanse president Harry S. Truman die toen hij nog senator was zei: ‘Als je niet tegen de hitte kan, verdwijn dan uit de keuken’.

De aanval van Wilders moet ook in het licht worden bezien van de grote verdeeldheid binnen de VVD over onder andere het stikstofbeleid. Meer dan de helft van de VVD-leden vindt dat de eigen minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) de boeren veel te hard aanpakt met gedwongen sluitingen van hun agrarische bedrijven. De PVV van Wilders denkt electoraal te kunnen profiteren van de meningsverschillen bij de VVD.

https://twitter.com/CamilleMeloen/status/1537017790393110530

Tags

GEERT WILDERSSOPHIE HERMANSTWEEDE KAMERVVD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck