Triest: Deze twee deelnemers van Over Mijn Lijk zijn al overleden

Twee deelnemers over mijn lijk overleden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het is misschien wel het meest heftige programma op de Nederlandse televisie: ‘Over Mijn Lijk’. Hoewel het negende seizoen gisteren pas van start is gegaan, zijn er al twee van de zes deelnemers overleden.

In Over Mijn Lijk ontmoet Tim Hofman zes jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen. In het negende seizoen volgen we Patrick, Jip, Kiki, Roy, Francis en Irene. Gisteravond ging het nieuwe seizoen van start en kijkers werden meteen getroffen door een keiharde stomp in de maag. Er zijn namelijk al twee deelnemers overleden.

De zestienjarige Kiki

Kiki was nog maar veertien toen ze op vakantie in Thailand ineens gezondheidsklachten kreeg. In het ziekenhuis van Bangkok kreeg ze een onverwachte en schokkende diagnose: leverkanker. Omdat er ook al uitzaaiingen in haar longen zaten, waren de doktoren eigenlijk geen moment positief. Toch probeerde de tiener het beste van haar leven te maken.

Kiki haalde haar schooldiploma en stelde daarna een bucketlist op. Haar droom was om zichzelf nog op televisie te kunnen zien, maar helaas heeft ze dit niet meer meegemaakt. Kiki overleed op 14 juli 2021.

De jonge vader Patrick

Maar de emotionele verhalen blijven zich opstapelen. Ook deelnemer Patrick is al overleden voordat het negende seizoen op de televisie verscheen. Deze jonge vader van 31 jaar kreeg vlak voor zijn emigratie naar Aruba last van krampen en een versnelde stoelgang. Hij bleek een zeldzame vorm van darmkanker te hebben.

De artsen konden weinig zeggen over zijn levensverwachting, omdat hij ook al uitzaaiingen had in het buikvlies. Zijn moeder is ook overleden aan darmkanker en Patrick was bang dat hij op dezelfde manier zou overlijden als zij. Toch bleef hij niet wachten op de dood: hij bleef motorrijden en snowboarden en deed daarnaast alles voor zijn zoontje Norwin. Helaas werd de kanker hem op 26 oktober 2020 fataal.

Tags

OVER MIJN LIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck